Tunç Soyer'den CHP'ye sitem: Bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden adat göstermediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisine "İl kongresinde 522 delegenin 508’inin oyuyla en yüksek desteği alana, bu kadar çabaya, onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum" sözleriyle sitem etti.

Tunç Soyer'den CHP'ye sitem: Bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum

İzmir’de uzun süredir çalışmaları süren Fahrettin Altay ve Narlıdere’yi birbirine bağlayacak metro projesi tamamlandı. Nalırdere Metrosu’nun açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Başkanı Tunç Soyer, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile CHP’li milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkan adayları ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

"YA BİR YOL BULDUK YA DA BİR YOL AÇTIK"
Açılışta söz alan Tunç Soyer ise belediye başkanı olduğu günden bugüne bir çok projeye imza attıklarını söyledi. "Hep birlikte İzmir için yüreğimizi ortaya koyduk. Koşullar ne kadar zor olursa olsun mazeret değil, icraat ürettik" diyen Soyer, "Ve bugün alnımız ak, başımız dik diyoruz ki: Söz verdik, yaptık. 5 yıl önce, seçim beyannamemizde, 165 projemizi gerçekleştirmeyi vadetmiştim. Bu projeleri yüzde 87'lik bir oranda tamamlamış üzerine bir de 15 proje eklemiş ve bu oranı gerçekleştirmiş tek belediye başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum. 5 yılda İzmir'in 50 yıllık kangren olmuş sorunlarını çözdük ve gelecek 50 yılını teminat altına aldık. Cumhuriyetimizin 100. yılını tarihe nakşettiğimiz 9 Eylül kutlamaları ve İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'yle taçlandırdık. Uluslararası alanda sahip olduğumuz itibar ve İzmir duruşuyla, 5 yılda uluslararası finans kuruluşlarından en fazla finansman getiren belediye olduk. Ya bir yol bulduk ya da bir yol açtık." diyerek sözlerine devam etti. 

"CANLARI SAĞ OLSUN"
Öte yandan parti yöneticilerine de sitem ettiğini dile getiren Tunç Soyer, "Yolumuz engebeli, yolumuz uzun ama hedefimiz güzel, o hedefe giden yolculuk güzel… Hep birlikte ileriye, iyiye, doğruya yürümeye devam edeceğiz. Aşığı olduğum bu güzel şehrin güzel insanları, elbette bu kadar emeğe partinizden ve yoldaşlarınızdan bir takdir beklersiniz. İzmir CHP İl Kongresi'nde kapalı oylamada 522 delegenin 508’inin oyuyla en yüksek örgüt desteğini alana, başarılarıyla uluslararası alanda en yüksek makama getirilene, anketlerde birinci çıkana, bu kadar çabaya, devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum. Canları sağ olsun. Bu yoldaki en büyük ödül siz değerli İzmirli hemşerilerimin takdiridir. Bu makamdaki görevim bitse de sizlerin her siyasetçiye bahşetmediğiniz ama beni oturttuğunuz gönül makamı benim için en büyük ödüldür. Tüm kalbimle söylüyorum, bu gurur bana da evlatlarıma da yeter" dedi.