Cafer Kırmızıçiçek CHP'den istifa etti

Tunceli Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. Kırmızıçiçek, açıklamasında "Önümüzdeki yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olarak herhangi bir başvuruda bulunmayacağım" ifadelerine yerdi.

Cafer Kırmızıçiçek CHP'den istifa etti

 CHP Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek partisinden istifa etti. CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Nazımiye’de belediye başkanlığı yapan Kırmızıçiçek, “Önümüzdeki yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olarak herhangi bir başvuruda bulunmayacağım” dedi.

"BAĞIMSIZ OLARAK YOLUMA DEVAM EDECEĞİM"
3 dönemdir Nazımiye’de belediye başkanlığı yapan Cafer Kırmızıçiçek istifasıyla ilgili açıklama yaptı. CHP’nin önceki dönem milletvekili Polat Şaroğlu’na eleştirilerde bulunan Kırmızıçiçek açıklamasında “Polat Şaroğlu şahsında bu kentte uzun bir dönemdir siyaset ağalığına soyunmuş ve halkı maraba gören üstenci, grupçu, hizipçi bir anlayış Cumhuriyet Halk Partisi siyasetine yön vermektedir. Yoksa halka dair bir dertleri, ilçeye dair bir projeleri dün olduğu gibi bu gün de söz konusu değil. CHP il örgütü, genel merkezi, ilgili parti kurulları, genel başkanımız uzun zamandır yaşadığımız bu durumdan haberdar. Bu konuda defalarca genel merkeze bilgi ve belgelerle bu çeteleşmiş siyaset anlayışını kabul etmediğimi bildirmiştim. Siyasetteki çürümüşlük ve tıkanmışlık, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim sloganıyla kendilerini konumlandırmış, tükenmiş kimi kişilerin makyajlanarak halka kendilerini değişim ve umut olarak pazarlama gayretleri trajikomik bir durum. Bu makyajın dökülmesi ve gerçek suretlerin ortaya çıkması uzun sürmeyecektir. Dolayısıyla yukarda belirttiğim bütün bu nedenlerden dolayı önümüzdeki yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olarak herhangi bir başvuruda bulunmayacağım. Bu koşullarda CHP’de kalmamın, bu partinin çatısı altında siyaset yapmamın doğru olmayacağı bilinciyle bu gün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Demokratik, halkçı bir siyaset anlayışıyla bağımsız olarak yoluma devam edeceğim.” ifadelerine yer verdi.