Tunuslu hırsız Nuri Alço’ya özendi! Kahvesine ilaç attı, soydu! O görüntülere sadece tv100 ulaştı

İlginç bir hırsızlık haberi sadece tv100 ekranlarında… Olay İstanbul Sultanahmet’te yaşandı. Avrupalı yaşlı bir turiste, “İstanbul’u tanıtacağım” deyip, kahve ısmarlayan Tunuslu hırsız, kahvenin içine ilaç koydu. O anların görüntüsüne sadece tv100 ulaştı. tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun özel haberi...

Söz konusu ilginç hırsızlık olayı İstanbul’un Sultanahmet ilçesinde yaşandı. Elinde harita ile yürüyen Avrupalı turist James Joseph Parkinson, Tunuslu hırsız Moğlis Kuagbi’nin takibine takıldı.

tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun özel haberine göre, Tunuslu hırsız, yaşlı turistin ilk önce güvenini sağlarken; İstanbul’un tarihi yerlerini çok iyi bildiğini söyledi. Hırsız, Avrupalı turist Parkinson’a kahve içme teklifinde bulundu ve ikili bir kafede oturup kahve içti.

Planını devreye sokan dolandırıcı, yaşlı turisti oyalayarak kahvesine uyku ilacı attı.

Turistin dikkatini dağıtmak için sürekli konuşan Tunuslu hırsız, fotoğraf çekme bahanesiyle turisti oyaladı.

UYUYAKALAN TURİSTİN KREDİ KARTINI ÇALDI

Yaşlı turist ve Tunuslu dolandırıcı mekândan birlikte çıkarken, dolandırıcı Kuagbi, parkta uyuyakalan turistin cebinden kredi kartını çaldı.

Soluğu kuyumcuda alan Tunuslu hırsız, çaldığı kredi kartlarıyla pahalı bir altın bileklik satın aldı.

Yaşlı turist yaşadığı mağduriyetin ardından soluğu Emniyet’te aldı. Tunuslu dolandırıcı Fatih Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Uzman bilirkişi ile birlikte dolandırıcı Molis Kuagbi’nin gözaltındaki fotoğrafları karşılaştırılarak kaş, saç ve kulak yapısından teşhis konuldu.

Dolandırıcı Moğlis Kuağbi tutuklanırken, Tunuslu hırsızın daha önce de Taksim’de bir Alman turistin tüm parasını aldığı ortaya çıktı.