Tüp dolu depo alev alev yanmaya başladı, tek tek patlayan tüpler yürekleri ağza getirdi

Aydın'ın Efeler ilçesinde depo olarak kullanılan çatı katı, depo içindeki tüplerin patlaması sonucu alev alev yandı. Tüplerin neden ve nasıl patladığı henüz bilinmiyor. Tüplerin patlama seslerini duyan vatandaşlar hemen yangına müdahale etti. Alevlerini tek başına söndüremeyen vatandaşlar itfaiyeden yardım istedi.

Tüp dolu depo alev alev yanmaya başladı, tek tek patlayan tüpler yürekleri ağza getirdi

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanın çatı katında bulunan depo alanında yangın meydana geledi. Çatı katında bulunan tüplerin patlama seslerini duyan vatandaşlar panikle olaya müdahale etmeye çalıştı. Yükselen alevler ile mücadele edemeyen vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü. 

BÖLGEDE SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Yangın, Meşrutiyet Mahallesi Meşrutiyet Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir apartmanın çatı katındaki tüp dolu depoda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tüplerin patlama sesini duyan mahalle sakinleri, hızla olay yerine giderek yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı. Yükselen alevlere karşı koyamayan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışması başlatıldı. Hızlı müdahaleyle depoda bulunan diğer tüplerin patlamasının önüne geçilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

 

Tüp dolu depo alev alev yanmaya başladı, tek tek patlayan tüpler yürekleri ağza getirdi - Resim : 1

''ÖNCE KENDİMİZ SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTIK SÖNDÜREMEYİNCE İTFAİYE ÇAĞIRDIK''

Kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştıklarını ifade eden Mahalle sakinlerinden Hüseyin Ünal; “İlk önce küçük tüp patladı ondan sonra büyük tüp patladı. Ama boştu tabi. Allah’tan fazla tahribat vermedi. Yangını fark edince arkadaşlarla birlikte söndürmeye çalıştık. Söndüremeyince itfaiyeyi aradık. İçeride tüpler vardı. Onu söndüremedik. İtfaiye geldi ve çok şükür söndürdü yangını” dedi.

 

Tüp dolu depo alev alev yanmaya başladı, tek tek patlayan tüpler yürekleri ağza getirdi - Resim : 2