Turistten yapılmaması gereken hareket. Tonlarca ağırlığında hayvanın dibine kadar girdi. Az kalsın pestil oluyordu

Turistlerin yazılı ve sözlü olarak defalarca uyarıldığı bölgeden yine sinir bozucu bir görüntü geldi. 25 metreden yakınına yaklaşmanın yasak olduğu devasa hayvanların yanına kadar giderek fotoğraf çekmeye çalışan iki turist, yapmamaları gereken bir şey yaptıklarını saniyeler içinde anladı. Tonlarca ağırlıktaki hayvanın dibine kadar giren turistler, hayvanın sakin durmasına aldandı. Ancak devasa bizon bir anda turist bulundukları yere atlayınca turistler nasıl kaçacaklarını şaşırdı.

Bizonlar kesinlikle herkesin yaklaşması gereken hayvanlar listesinde alt sıralarda yer alıyor. Ancak insanlar, parkta oldukları için vahşi hayvanlara hayvanat bahçesinde kafeslenmiş ve evcilleştirilmeleri güvenliymiş gibi davranmaları gerektiğini düşünüyorlar. Durumun böyle olmadığını anlamaları ise korkunç anlar yaşadıktan sonra oluyor. 

Turistten yapılmaması gereken hareket. Tonlarca ağırlığında hayvanın dibine kadar girdi. Az kalsın pestil oluyordu - Resim : 1

BÜYÜK BİR RİSK

Tonlarca ağırlıktaki bu hayvanlar, hantal gibi görünseler de oldukça hızlı koşuyorlar ve sinirlendiklerinde gözleri neredeyse hiçbir şey görmüyor. Bu sebeple yetkililer, vahşi yaşam parkına gelen insanları, sürekli olarak uyarıyor. Burada bulunan vahşi yaşam canlılarına belli bir mesafeden fazla yaklaşmak çok büyük bir risk oluşturuyor. 

Turistten yapılmaması gereken hareket. Tonlarca ağırlığında hayvanın dibine kadar girdi. Az kalsın pestil oluyordu - Resim : 2

AĞIRLIKLARI ONLARIN SİLAHI

Ağırlıkları onların silahıdır ve tehdit olduğunu düşündükleri herhangi bir şeyin üzerinden geçmekte hiç zorluk çekmezler. Yellowstone Milli Parkı, Kuzey Amerika'da kalan en büyük yabani bizon popülasyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda yaşam alanlarının içinden geçen birçok yol ile onları görmek için en iyi fırsatlardan bazılarını sunuyor.

Turistten yapılmaması gereken hareket. Tonlarca ağırlığında hayvanın dibine kadar girdi. Az kalsın pestil oluyordu - Resim : 3

ONLARI YAKINDAN GÖRMEK İÇİN KENDİLERİNİ TEHLİKEYE ATIYORLAR

İnsanlar onları görmek için çok uzaklardan geliyorlar ama çoğu zaman kendilerini tehlikeye atıyorlar. Bu insanlar tahta kaldırımda devasa bir bizonun hemen yanında görüldü. Kadın, bizonun yüzünü daha iyi görebilmek için eğilip içeri girdi. Bizon sonunda yetti ve onlara patronun kim olduğunu göstermek için tahta kaldırıma atladı. Yapması gereken tek şey buydu, çünkü insanlar paniğe kapılıp her zaman yapması gerekenin tam tersini yaparak kaçtılar. Her şey yolunda gitti ama bir çağrıya çok yakındı.