Turizm personelleri isyan etti! Firmaların çalışma şartlarından memnun olmayan çalışanlar bakanlıktan destek istedi!

Turizm firmalarında çalışanlar, kendilerine yapılan adaletsizliğe isyan etti. Firmaların euro ve dolar ile kazanarak kendilerine asgari ücretten fazla maaş vermemeleri ve konaklama konusunda yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle Turizm Bakanlığı'ndan destek istedi. Çalışanlar 'Eziliyoruz' dedi...

Turizm personelleri isyan etti! Firmaların çalışma şartlarından memnun olmayan çalışanlar bakanlıktan destek istedi!

Türkiye'de pandeminin ardından Türk lirasının da değer kaybını fırsat bilen turistler, yaz turizmi, sağlık turizmi derken ülkemizi sık sık ziyaret etmeye başladı. Bu durumun mutlu ettiği Turizm sektörü ise hızla döviz kazanırken, çalışanları aynı oranda mutlu edemediği ortaya çıktı. Maaş ve konaklama sorunları, çalışanların zor günler geçirmelerine sebep oluyor. Çalışanlara TL ve asgari ücret ile maaş verilirken, tesiste konaklama imkanı sağlanmıyor. 

Çalışanlardan biri: "Otellerin tüm gelirleri döviz kuru üzerinden hesaplanıyor. Müşterilerden ücret alırken euroya göre fiyat belirleniyor. Ancak çalışanlara maaş verirken sadece Tl ve asgari ücret düşünülüyor. Çoğu tesiste personelin kalacak yeri yok. Dışarda tatil bölgelerinde kiralık ev bulmak mümkün değil, olanların kiralarını biz ödeyemiyoruz. Turizm Bakanlığı'nın bize destek olmasını istiyoruz."