Türk Akımı Projesi’ni patlatmaya çalışacaklardı! Kremlin Sözcüsü Peskov’dan açıklama geldi!

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türk Akımı doğalgaz boru hattına yönelik saldırı girişiminde bulunan sabotajcıların tutuklandığını açıkladı.

Türk Akımı Projesi’ni patlatmaya çalışacaklardı! Kremlin Sözcüsü Peskov’dan açıklama geldi!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Akımı doğalgaz boru hattıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peskov, "Bazı güçler, ki bu güçlerin kökenini Devlet Başkanı Vladimir Putin ima etti, Türk Akımı’nı da hedef aldı. Sabotajcılar yakalandı ve birkaç kişi tutuklandı. Onu patlatmak istediler" ifadelerini kullandı.

“Oldukça olumlu bir tepki aldık”

Rusya lideri Putin’in Türkiye’yi büyük bir gaz dağıtım merkezi haline getirme önerisine ilişkin ise, “Oldukça olumlu ve teklifimizle ilgilendiğini gösteren bir tepki aldık. Proje ile ilgili Avrupa ülkeleriyle henüz temasa geçilmedi. Ancak proje onların ilgisiyle hayata geçebilir" dedi.

İlk kez Putin açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Astana'da görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Türk Akım Boru Hattı'na yönelik sabotaj gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türk Akımı Projesi’ni patlatmaya çalışacaklardı! Kremlin Sözcüsü Peskov’dan açıklama geldi! - Resim : 1

Türk Akımı Projesi nedir? TürkAkım nereden geçiyor?

Rusya’dan başlayıp Türkiye üzerinden Avrupa’ya doğal gaz taşıyan TürkAkım Projesi'nin doğal gaz akışına başlaması Türk-Rus ilişkilerinde enerji alanında ileri bir aşama olarak yorumlanıyor. Her biri 15,75 milyar metreküp doğal gaz taşıma kapasitesine sahip iki hattan oluşan proje özellikle Avrupa’nın güneyindeki ülkeler açısından da önem arz ediyor.

 Türkiye ve Rusya arasındaki ilk doğrudan doğal gaz boru hattı olan Mavi Akım 2005 yılında devreye girdi. Daha sonra genişletme planı çerçevesinde ismi "Güney Akım" olarak değiştirildi. 2009 yılında Rusya devlet başkanı Putin, Karadeniz'in altından geçerek Samsun'dan Ceyhan'a kadar uzanan ve ayrıca Suriye, Lübnan, İsrail ve Kıbrıs'ı da içeriyor.

Türk Akımı Projesi’ni patlatmaya çalışacaklardı! Kremlin Sözcüsü Peskov’dan açıklama geldi! - Resim : 2