Türk avukatlar harekete geçti! Netanyahu ve İsrail ordusu için suç duyurusu!

Günlerdir sivil, bebek, kadın demeden Gazze'deki masum halkın üstüne bombalar yağdıran İsrail'e tepkiler dinmiyor. Son olarak Türk avukatlar da harekete geçti. Hatay Barosu, İsrail için suç duyurusunda bulundu. Baro, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve komutanları için Hatay Barosu Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Türk avukatlar harekete geçti! Netanyahu ve İsrail ordusu için suç duyurusu!

İsrail'in Gazze'de başlattığı yoğun bombardımanların ardından çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Günlerdir hastane, okul ve cami demeden sivilleri bombalayan İsrail, tüm dünyadan da tepki gördü. 

AVUKATLAR HAREKETE GEÇTİ

Hatay Barosu, Gazze’de soykırım uygulayan İsrail için suç duyurusunda bulundu. Sivillere yönelik uçaklardan bomba yağdırarak katliam yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve komutanları için Hatay Barosu Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, yapılan girişim ile ilgili sosyal medyada açıklamada bulunarak, “UCM nezdinde ve elbette ki hukuk gereğince insanlığa karşı işlenen suçların cezalandırılması amacıyla Hatay Barosu olarak başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Sürecin takipçisiyiz.” dedi.

Türk avukatlar harekete geçti! Netanyahu ve İsrail ordusu için suç duyurusu! - Resim : 1

Hatay Barosu’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Gazze saldırısı nedeniyle olayın failleri İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu ve diğer failler hakkında soykırım İnsanlığa karşı suç, savaş suçları, adam öldürme, yaralama ve işkence suçlamasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına soruşturma yapılarak cezalandırılmaları için yargılama yapılması ve ilgililer hakkında en ağır müeyyidelerin uygulanması talebiyle Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.”

NETANYAHU VE İSRAİL ORDUSU İÇİN AĞIR YAPTIRIM TALEBİ

Hatay Barosu avukatları, suç duyurusunda İsrail’in onlarca insanlık suçu işlediğini kaydetti.

Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi, Cenevre Sözleşmesi ve Roma Statüsü'nü ihlal eden İsrail'in soykırım suçu işlediği, kitle imha silahları kullandığı, zehirli gazlarla saldırı düzenlediği, savunmasız insanların sığındığı hastane ve okulların bombalandığı belirtildi.

 

 Türk avukatlar harekete geçti! Netanyahu ve İsrail ordusu için suç duyurusu! - Resim : 2