Türk büyükelçiye saldırmışlardı: Radikal Ermenilerin skandal provokasyonuna ABD'den açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından Los Angeles’ta yapılan “Türkiye’nin Kamu Diplomasisi” konulu konferansta, radikal Ermenilerin, Türk Büyükelçiye saldırı skandalına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Diplomatların güvenlik ve emniyetinin teminine olan kesin kararlılığımızı yineliyoruz ve diplomasi yürütenlerin güvenlik ve emniyetini gözetmek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz." İfadelerine yer verildi.

Türk büyükelçiye saldırmışlardı: Radikal Ermenilerin skandal provokasyonuna ABD'den açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, 29 Eylül'de Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın da katıldığı Güney California Üniversitesi'nin (USC) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte yaşanan olaylardan haberdar oldukları bildirildi.

'GEREKLİ TÜM ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Açıklamada, "Diplomatların güvenlik ve emniyetinin teminine olan kesin kararlılığımızı yineliyoruz ve diplomasi yürütenlerin güvenlik ve emniyetini gözetmek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca olayı araştırmak için Los Angeles Polis Departmanı ile birlikte çalışıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Los Angeles şehrinde radikal Ermeni gruplar, 29 Eylül'de YEE ve USC Annenberg Gazetecilik Okulu ortak sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta katılımcılara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla 11 kişilik öğrenci grubu protestoya başlamıştı.

Polis tarafından salondan çıkartılan grup, konferans süresince dışarıda gürültü yaparak, programın olağan akışını etkilemeye çalışmıştı.

Konferansın sona ermesinin ardından programın katılımcıları, dışarıda Ermeni radikal grupların fiziki ve sözlü saldırısına uğramıştı.