Türk futbolu için kritik toplantı! Değişime hazır olun... Yabancı kuralına Premier Lig ayarı geliyor!

TFF ve Kulüpler Birliği arasında yapılacak toplantı, Türk futbolunun kaderini belirleyebilir. Yabancı kuralı için İngiltere modeli konuşulacak, önümüzdeki yıl hayata geçecek olan B Takım projesinin formatına ilişkin son karar verilecek.

Türk futbolu için kritik toplantı! Değişime hazır olun... Yabancı kuralına Premier Lig ayarı geliyor!

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği bugün saat 15.00'te La Shangari Hotel'de yapılacak toplantıda bir araya gelecek. Bu toplantıda kulüplerin özkaynaklarına dönmesini amaçlayan B Takım projesi konuşulacak. Teknik direktörlerin de çağrıldığı projenin formatı belirlenecek.

Türk futbolu için kritik toplantı! Değişime hazır olun... Yabancı kuralına Premier Lig ayarı geliyor! - Resim : 1

YABANCI KURALI NASIL OLACAK?

Akşam'ın haberine göre Türk futbolunun en çok konuştuğu konulardan olan yabancı sayısı toplantıda tartışılacak. İngiltere’de uygulanan Premier Lig modelinin esas alınacağı, çalışma izninin çıkabilmesi için oyuncunun ülkesinin milli takımının son 2 yıldaki maçlarının %75'inde forma giymiş olması şartı aranacak.

Takımların kadrolarında 21 yaşından büyük en fazla 17 oyuncu olması kabul ediliyor. Türkiye'de uygulanacak sistemin daha esnek olacağı öngörülüyor. Yüzde 75'lik milli takım şartının epey aşağıya çekilmesi bekleniyor.

Türk futbolu için kritik toplantı! Değişime hazır olun... Yabancı kuralına Premier Lig ayarı geliyor! - Resim : 2

ÖZBEK, TFF YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞECEK

Toplantıda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hatalı hakem kararlarından duyduğu rahatsızlığı ve MHK Başkanı Lale Orta'nın, yayıncı kuruluşa müdahalesi ile sonrasında yaptığı açıklamalara dair duydukları rahatsızlıkları yetkililere bildirecek. Orta'nın bir kez daha istifası istenecek.

Türk futbolu için kritik toplantı! Değişime hazır olun... Yabancı kuralına Premier Lig ayarı geliyor! - Resim : 3
Dursun Özbek

 

İFTAR SONRASI MAÇ İZLEYECEKLER

 İftar sonrası ise başkanların Beşiktaş-Atletico Madrid maçını izlemesi bekleniyor.