Türk futbolunda değişime hazır olun! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yerine gelecek isim belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonun 22-23 Haziran tarihlerinde yapılacak olan seçiminde Hüsnü Güreli’nin başkan adaylığını koyacağı belirtildi. Üç büyüklerin Güreli’nin adaylığının etrafında birleşeceği, Güreli’nin TFF Başkanı olacağı ifade edildi.

Türk futbolunda değişime hazır olun! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yerine gelecek isim belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Mehmet Büyükekşi ve yönetiminin görev süresi 22-23 Haziran’da yapılacak seçimle son bulacak. Mehmet Büyükeşi’nin seçimde tekrar aday olması beklenirken bir aday daha çıktı.

ADAYLIĞINI KOYACAK

Levent Ümit Erol’un haberine göre Eski Beşiktaş yöneticisi Hüsnü Güreli, TFF Başkanlığı için adaylığını koyacak.

Türk futbolunda değişime hazır olun! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yerine gelecek isim belli oldu - Resim : 1
Hüsnü Güreli

 

ÜÇ BÜYÜKLER DESTEK OLACAK

Erol, üç büyüklerin Hüsnü Güreli’nin adaylığı etrafında birleşeceğini, Güreli’nin yeni TFF Başkanı olacağını ifade etti.

HÜSNÜ GÜRELİ KİMDİR?

Ahmet Hüsnü Güreli (d. 15 Aralık 1952, İstanbul) Türk avukat, yeminli mali müşavir. Orta öğrenimini Işık Lisesinde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Baro avukatı sertifikası alarak iş hayatına hesap uzmanı ve sınav birincisi olarak başlayan Güreli, kendisine ait Güreli Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'yi kurdu ve yeminli mali müşavir ve ortak baş denetçi unvanlarını kazandı.

Türk futbolunda değişime hazır olun! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yerine gelecek isim belli oldu - Resim : 2

Uluslararası bir danışmanlık firması olan Baker Tilly International'ın Türkiye temsilcisi ve ortağıdır.

Serdar Bilgili başkanlığında Beşiktaş yönetim kurulunda görev aldı. 31 Ocak 2012'de Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası üzerine geçici olarak Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı görevini devraldı. 27 Şubat 2012 tarihinde görevini yeni başkan seçilen Yıldırım Demirören'e devretti. Demirören'in bahis şirketlerini satın alarak istifa etmesi üzerine 28 Şubat 2019'da yeniden geçici olarak başkan oldu.Görevi 1 Haziran'da Nihat Özdemir'e devretti.

Güreli, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.