Türk futbolunu düşünen sözde TFF!

Sevgili okurlar, Türk futbolu çok zor günlerden geçiyor. Her gün yeni bir skandal yaşıyoruz. Hakem yönetimleri bir yana, eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saha içinde yumruk attı, İstanbulspor - Trabzonspor maçında İstanbulspor hakem kararlarını gerekçe göstererek sahadan çekildi, Suudi Arabistan'a götürülen Türk futbolunun iki çınarı Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa maçını oynamadan geri döndü, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında sahaya girenler Fenerbahçeli futbolculara saldırdı.

BÜYÜKEKŞİ BİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYOR

Ülke futbolunda bu kadar skandal yaşanırken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, çıkıp 'Yeterrrr' diye bağırmadı. Herkes istifa etmesini beklerken o hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam etti.

SÜPER KUPA

Son olarak Fenerbahçe, Konferans Ligi'ndeki Olympiakos maçını gerekçe göstererek Süper Kupa maçının Mayıs ayına ertelenmesini ve maçı yabancı hakemin yönetmesini istedi. Herkese eşit olan sözde federasyon (!) maçı ertelemedi. Federasyon bununla da kalmayıp Trabzonspor maçının birçok olaya rağmen ertelenmesi için Halil Umut Meler'i uyarmayan o maçın dördüncü hakemi Volkan Bayarslan'ı Süper Kupa için görevlendirdi.

Türk futbolunu düşünen sözde TFF! - Resim : 1

İKİ TAKIM AVRUPA'DA OYNASAYDI NE OLACAKTI?

Sonra pişkince açıklama yaptılar. Fenerbahçe'nin maçını A Milli Takım'ı gerekçe göstererek ertelemediklerini, Karagümrük maçının ertelenmesini Fenerbahçe'ye teklif ettiklerini açıkladılar.  Eğer iki takım Avrupa'da mücadele etseydi ne olacaktı? Federasyon yine aynı kararı verecek miydi? Fenerbahçe, Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacak ve sonra maç yarıda kalacak. Ne olurdu yani şu maçı lig bittikten sonra oynatsaydınız. Zor bir şey değildi ama siz insanları birbirine kırdırmayı seçtiniz.

BÜYÜKEKŞİ, TÜRK FUTBOLUNU DÜŞÜNÜYOR (!)

Tüm bu yaşananlara rağmen, kulüplerin istememesine rağmen istifa etmeyen TFF Başkanı Büyükekşi, istifa etmesinin ve gidilecek olağanüstü seçimli genel kurulun Türk futboluna pozitif katkı sağlayacağını ve kaotik ortamdan çıkaracağını düşünmüyormuş. Türk futbolundaki her skandal döneminizde olmuşken siz giderseniz belki kulüpler de rahatlar.
Ve ayrıca kulüplerinin gitmesini istediği Büyükekşi,olası bir seçimli genel kurulda aday olup olmama konusunda karar verme aşamasındaymış. Kulüpler istememesine rağmen aday olacaksa diyecek bir şey bulamıyorum.