Türk futbolunun yarım asırlık çınarından kötü haber! Başkan açıkladı! Süper Lig’in şampiyon takımı kapanabilir

Süper Lig’de şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren 6 takımdan biri olan Bursaspor kapanabilir. Bu konuda açıklama yapan Bursaspor Başkanı Recep Günay, “Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur" dedi.

Türk futbolunun yarım asırlık çınarından kötü haber! Başkan açıkladı! Süper Lig’in şampiyon takımı kapanabilir

Türk futbolunun mihenk taşı kulüplerinden olan Volkan Şen, Sercan Yıldırım ve Serdar Aziz gibi önemli futbolcuları Türk futboluna kazandırmasının yanı sıra 2009-2010 sezonun şampiyon olduktan sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden 6 takımdan biri olan Bursaspor, bir süredir maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Borçları ödenmediği için transfer yasağı bulunan Bursaspor’un kapanma durumunun olduğu açıklandı.

Türk futbolunun yarım asırlık çınarından kötü haber! Başkan açıkladı! Süper Lig’in şampiyon takımı kapanabilir - Resim : 1

GÖZLER TFF'YE ÇEVRİLDİ

Bursaspor Başkanı Recep Günay, Bursa yerel basınına yaptığı açıklamada “Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur. Bursaspor camiası büyük olursa bu karar kulübümüzün lehine çıkar” ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun yarım asırlık çınarından kötü haber! Başkan açıkladı! Süper Lig’in şampiyon takımı kapanabilir - Resim : 2

"KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BELLİ OLUR"

Transfer tahtasının kolay açılmayacağını kaydeden Günay, birikmiş çok borcun olduğunu ifade etti. Günay şunları söyledi:

“Onlar da bunu biliyor ve burunlarından kıl aldırtmıyor. Tahta kolay açılmayacak. Yasal ve ekonomik yönlerden başvurular yaptık. Bu bir günde çözülecek bir şey değil. O kadar çok birikmiş ki iki günde nasıl halledeceksin? Açık ve net söyleyeyim, önümüzdeki evraklara göre neden kulübün kapanmak istediği ortada. Bursaspor’un yaşama şansı sıfır. Yasal olarak bir ceza alınmış. Para olarak da çözemezsiniz. Bu cezayı hukuksal yönden kaldırmaya çalışıyoruz. 2 dönem değil 3 dönem cezamız var. Hatta daha fazlası da var. Puan silme cezası ile ilgili de teklif yaptık ve anlaştık. Eğer bu durumu kapatırsak puan silmeyi kapatıyoruz. Biz bunlarla uğraşıyoruz.

Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur. Bursaspor camiası büyük olursa bu karar kulübümüzün lehine çıkar.”

Türk futbolunun yarım asırlık çınarından kötü haber! Başkan açıkladı! Süper Lig’in şampiyon takımı kapanabilir - Resim : 3