Türk-İş: Hükümetin teklifinin konuşulacak tarafı yok

Türk-İş Başkanı Atalay, "Hükümet 2019 yılı için yüzde 5 artı yüzde 4 zam teklif etti. Bu teklifin kabul edilecek tarafı yok, rakamları görünce teşekkür edip kalktık" dedi.

Türk-İş: Hükümetin teklifinin konuşulacak tarafı yok

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin, 3500 TL'nin altında maaş alan işçiler için 60 TL zam önerdiğini, tüm işçiler için ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam ve enflasyon farkı önerdiğini açıkladı.

Atalay, "Bu rakamın müzakere edecek konuşacak bir tarafı yok. Rakamları görünce Bakana teşekkür ettik, kalktık. Durum bundan ibaret. Ocak ayında  3400 TL net maaş alan işçimiz vergiden dolayı 3215 TL alıyor. Biz sıkıntılı insanların, dar gelirli insanların başkanıyız. Baktığınız zaman elektriğe yüzde 50 zam gelmiş, çaya, şekere tüpe yüzde 35-40-45 civarında zam var. Enflasyon bizim hesabımıza yüzde 17 olduğu yerde diyorlar ki yüzde 5. Bunun kabul edilecek bir tarafı yok. Arzumuz yaşayabilen, nefes alabilen bir ücret alalım. Bu ücretle nefes almayı bırak adım atacak durumumuz yok. Hükümet çağırırsa geliriz, çağırmazsa bir talebimiz olmaz. 60 günlük bir süreç var. Arzumuz bu işin masada bitmesi." dedi.

Türk-İş'in, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talebinde bulunmuştu.