Türk Reasürans, B3i girişiminin hissedarı oldu

Türk Reasürans, sigorta piyasalarında yer alan B3i girşiminin yeni hissedarı oldu.

Türk Reasürans, B3i girişiminin hissedarı oldu

Türk Reasürans, 21 sigorta ve reasürans şirketinin hissedarı olduğuB3i girişiminin Türkiye'den ilk yatırımcısı oldu. Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, “Blockchain teknolojisiyle sektör standartlarını küresel çapta geliştiren B3i’ın Türkiye’den ilk yatırımcısı olmamız bir tesadüf değil. Bu ortaklık, global değer yaratma vizyonumuzun en somut adımlarından biri. Sektörün en önemli aktörleriyle aynı platformda yer alarak sigortanın geleceğini daha iyiye doğru şekillendireceğimiz için mutluyuz" dedi.

B3i Services AG Genel Müdürü John Carolin ise "Fluidity platformumuzla hızlı kurumsal çözümler sunarak kayda değer bir ilerleme gösterdik. Bu sermaye desteğiyle 2021 yılında müşteri destekli uygulamalarımızı ve ağımızı genişletmeyi, gelirlerimizi artırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

B3i nedir?

B3i, 5 kıtadan önde gelen 21 sigorta şirketinin hissedarlığında, 40’tan fazla ilişkili taraf ile iş birliği halinde faaliyet gösteren küresel bir girişim olan B3i, Ekim 2016’da bir sigorta sektörü konsorsiyumu olarak kuruldu ve daha sonra gerçekleştirilen yapılandırma ile, bağımsız bir şirket olarak B3i Services AG'yi kurdu. B3i, dünyanın önde gelen kurumsal ve sektörel girişimleri ile, her geçen gün ağını büyütmeye ve iş birlikleri geliştirmeye devam ediyor.

B3i Hissedarları: Achmea, Aegon, Africa Re, Ageas, Allianz, AXA, China Pacific Insurance, Deutsche Rück, Generali, Hannover Re, IRB Brasil Re, Liberty Mutual, Mapfre Re, Munich Re, SBI Group, SCOR, Swiss Re, Tokio Marine, Türk Reasürans, VIG Re, Zurich Insurance Group.