Türk sinemasının acı kaybı! Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ünlü senarist Safa Önal hayatını kaybetti

395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sinemasının acı kaybı! Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ünlü senarist Safa Önal hayatını kaybetti

Türk sinemasının bir emektar ismi daha hayatını kaybetti. Senaristler Birliği tarafından yapılan açıklamada senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal'ın 92 yaşında yaşamını yitirdiği duyuruldu.
Söz konusu açıklamada, "Türkiye sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır" denildi.

GUINESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren usta senaristin ölümü sanat camiasında üzüntüye neden oldu.

SAFA ÖNAL KİMDİR?

İstanbul'da 17 Aralık 1931'de dünyaya gelen senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal, yazarlığa 1945'te kısa öyküler kaleme alarak başladı. Safa Önal, 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul', 'Ah Müjgan Ah', 'Dila Hanım', 'Tatar Ramazan', 'Tatlı Nigar', 'Doktor Civanım' gibi pek çok filmin senaryosunu kaleme aldı.

Safa Önal, 1973'te yönetmenliğe de başladı ve 40'a yakın film yönetti. Yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi çok sayıda ödül kazanan Safa Önal, söz yazarı, sunucu Sezen Cumhur Önal'ın da ağabeyidir. Sezen Cumhur Önal, ağabeyini kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu dile getirerek; "İşine çok emek verdi, işini çok seviyordu. Başımız sağ olsun" dedi.