Türkçe müzikte Ebru Yaşar, yabancıda ise Inna

Ünlü yorumcu Ebru Yaşar'ın 2021'e damgasını vuran "Gel De Sevme Albümü" başarılara doymadı. Türkiye'nin güçlü sesi Yaşar, binlerce kişinin kullandığı dijital bir müzik platformunda iki kategoride de lider oldu.

Dijital müzik platformu Muud’da mayıs ayında en oldukça dinlenenler sıralaması açıklandı. Yerli albümler kategorisinin lideri Ebru Yaşar’ın “Gel De Sevme” adlı albümü oldu. Inna ise en çok dinlenen yabancı sanatçı oldu.

Ebru Yaşar en oldukça dinlenen sanatçıları sıralamasında zirvede yerini aldı. Ebru yaşar “Yalnız uyunmaz” şarkısıyla oldukça iyi bir çıkış yakalamıştı.

Yabancı albümler kategorisinde ise zirvede Olivia Rodrigo’nun SOUR albümü yerleşti. 18 yaşındaki genç müzisyen tüm şarkıların sözlerini kendi yazdığı albümde, alternatif popun mütevazi ve etkisinde bırakan taraflarını bir araya getiriyor.

Ebur Yaşar’ın Gelde Sevme  albümünü Uzi’nin ‘Kan’ ve Haluk Levent’in ‘Vasiyet’ albümleri takip etti.

Inna en çok dinlenen sanatçı oldu

Romanya doğumlu Inna, Dijital müzik platformunun en oldukça dinlenen yabancı sanatçılar kategorisinde zirvede yerini aldı. Inna, sahneye ilk kez 2008 senesinde hot albümü ile çıktı.

INNA’yı ise The Weeknd ve Katy Perry izledi. Yabancı single’larda ise ‘Oh My God’ ile INNA, ‘Jalebi Baby’ ile Tesher ve ‘everything i wanted’ ile Billie Eilish ilk üç sıradaydı.