Türkiye bu olaya şaşırıp kaldı! Yolunu kaybedip kent merkezine geldi, onu görenler çekinerek yanına gitti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin sokaklarında gezen fok görenleri hayrete düşürdü. Vatandaşlar tarafından görülen fok doğal yaşamı olan denize bırakılırken fokun oraya nasıl geldiği hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Foku görenler cep telefonuyla kaydedip sosyal medya üzerinden paylaştı.

Türkiye bu olaya şaşırıp kaldı! Yolunu kaybedip kent merkezine geldi, onu görenler çekinerek yanına gitti

Balıkesir Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi’nde sokak arasında gezen fok balığını gören ilçe halkı şaşkınlığını gizleyemedi. Vatandaşlar tarafından yakalanan fok daha sonra doğal yaşam alanı olan denize salıverildi. Bu anlar ise kameralara yansıdı.

Türkiye bu olaya şaşırıp kaldı! Yolunu kaybedip kent merkezine geldi, onu görenler çekinerek yanına gitti - Resim : 1

FOK TEKRAR DENİZE KAVUŞTU

Ayvalık ilçesi Hayrettin Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi 17. Sokakta bir fok balığının sokakta araçlar arasında gezdiğini gören vatandaşlar hayretle olayı izledi. Bir süre sonra mahalle halkı yolunu kaybedip mahalle arası yollarda kaybolan foku yakalamak için çalışma başlattı. Özel bir balık ağı ile yakalanan fok kısa bir yolculuğun ardından tekrar denize kavuştu. Mahalle halkı bu ilginç olayı kameraya kayıt etti. Fok balığının sokakta sakin sakin gezmesi dikkatleri çekti.

Türkiye bu olaya şaşırıp kaldı! Yolunu kaybedip kent merkezine geldi, onu görenler çekinerek yanına gitti - Resim : 2