Türkiye bu olayı konuşuyor! Kadın futbol maçı sonrası ortalık karıştı: “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar”

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 16.haftasında ALG Spor’un Beşiktaş United Payment'ı 2-1 yendiği maçın ardından siyah-beyazlı kulüp şok bir iddiada bulundu. Beşiktaş Futbol A.Ş. Yöneticisi Fırat Fidan, “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar” dedi.

Türkiye bu olayı konuşuyor! Kadın futbol maçı sonrası ortalık karıştı: “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar”

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 16.hafta müsabakasında ALG Spor ile Beşiktaş United Payment karşı karşıya geldi. Müsabakayı ALG Spor, 2-1 kazanırken ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 88.dakikada Patricia Mingas Afonso Seteco kaydetti.

ERKEK OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Maçın ardından ise Beşiktaş cephesinden çok konuşulacak bir iddia geldi. Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, takımının galibiyet golünü kaydeden Angolalı oyuncu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun 'erkek' olduğunu öne sürdü.

Türkiye bu olayı konuşuyor! Kadın futbol maçı sonrası ortalık karıştı: “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar” - Resim : 1

 "ERKEĞİ KADIN DİYE OYNATTILAR"

Fırat Fidan, yaptığı açıklamada "Resmen oyuncunun kimliğini değiştirmişler. Erkeği kadın diye oynattılar. Çok ayıp, yazık” diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül ise, Patricia Mingas Afonso Seteco ile ilgili daha temkinli bir açıklamada bulunarak, "Kesin olarak erkek ya da kadın diyemiyoruz. Oyuncunun davranışlarından şüphelendik. Ondan sonra internette araştırma yaptık, Facebook sayfasını bulduk; erkek görünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurup, araştırılmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye bu olayı konuşuyor! Kadın futbol maçı sonrası ortalık karıştı: “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar” - Resim : 2

ALG Spor'un 10 Kasım 2023'te lisans çıkardığı Seteco, ligde 7 maç oynadı ve 5 gol attı.