Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonunda dolar, enflasyon...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahminlerinin yer aldığı Kasım ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı. TCMB anketinde enflasyonda sınırlı yükseliş öngörülürken, dolar, faiz beklentisi düştü, büyüme beklentisi sabit kaldı.

Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonunda dolar, enflasyon...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kasım ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı.

Piyasa katılımcılarının gelecek 12 ay için enflasyon beklentisi yüzde 37,47 oldu. Bir önceki ankette bu beklenti yüzde 37,34 olarak belirlenmişti.

Dolar TL ve faiz beklentisi

Katılımcıların cari yıl sonu dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 19,82 TL iken, bu anket döneminde 19,54 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 23,61 TL ve 23,35 TL olarak gerçekleşti.

Katılımcıların bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 11,22 iken, bu anket döneminde yüzde 9,00 olarak gerçekleşti.

Büyüme tahmini

Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 5,1 olarak gerçekleşti. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 4,2 iken, bu anket döneminde yüzde 4,1 oldu.