Merkez Bankası yayımladı! Yıl sonunda dolar kuru...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi’ni yayımladı. Ankette ekonomistlerin yıl sonu dolar, enflasyon ve büyüme beklentisi artarken faiz öngörüsü sabit kaldı.

Merkez Bankası yayımladı! Yıl sonunda dolar kuru...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi’ni yayımladı. Ankette ekonomistlerin yıl sonu enflasyon, dolar, büyüme beklentisi artarken faiz öngörüsü sabit kaldı.

Katılımcıların cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 18,99 TL iken, bu anket döneminde 19,65 lira oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 20,92 lira ve 22,03 TL olarak gerçekleşti.

Faiz beklentisi değişmedi

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 olarak gerçekleşmişti.

Büyüme tahmini

Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,6 iken, bu anket döneminde yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde değişmeyerek yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.