Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında… Devlet erkanı Anıtkabir’de Ata'nın huzurunda! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: “Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine "Aziz Atatürk, 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak Cumhuriyet'imizin 2. asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir" yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında… Devlet erkanı Anıtkabir’de Ata'nın huzurunda! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: “Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanacak. Ankara ve İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda görkemli programlara ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında… Devlet erkanı Anıtkabir’de Ata'nın huzurunda! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: “Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir” - Resim : 1

Erdoğan ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan geçerek mozoleye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine üzerinde ay yıldız bulunan çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında… Devlet erkanı Anıtkabir’de Ata'nın huzurunda! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: “Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir” - Resim : 2

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

Aziz Atatürk, milletçe en büyük eserim dediğiniz cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın gurunu yaşıyoruz. Zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize hizmet ile geçen 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak cumhuriyetimizin 2. asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyet'imiz ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun, cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun..

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında… Devlet erkanı Anıtkabir’de Ata'nın huzurunda! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl mesajı: “Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir” - Resim : 3