O isim TFF Başkanlığına resmen aday oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu, 22-23 Haziran'da Ankara'da olağan genel kurula giderek yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek.

O isim TFF Başkanlığına resmen aday oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu bu yaz seçim heyecanı yaşayacak. TFF, Ankara'da 22-23 Haziran 2023'te olağan genel kurula giderecek yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek. Yeni yönetim 4 yıl boyunca Türkiye futboluna yön verecek. 

BÜYÜKEKŞİ'YE KARŞI PROF. DR. SEBAHATTİN DEVECİOĞLU

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen günlerde yaptığı açıklamada, yeniden aday olmayı düşündüğünü açıklamıştı. Büyükekşi'ye karşı ilk aday adayı ortaya çıktı. Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, koltuğa talip olduğunu duyurdu.

DEVECİOĞLU: "TFF BAŞKANLIĞINA ADAYIM"

Yıllardır spor yönetimi üzerine yazıp çizen Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Devecioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Türkiye Futbol Federasyonu 22-23 Haziran 2023 ayında yapılacak olan Genel Kurulunda, TFF Başkanlığına adayım. Türk futbolunun daha ileri seviyelere taşınması, bizim en büyük arzumuzdur." dedi.

PROF. DR. SEBAHATTİN DEVECİOĞLU HAKKINDA

19 Mayıs 1968’de Elazığ’da doğan Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ilk, orta, ve liseyi memleketinde okudu. Lisede futbol oynayan Devecioğlu, 1986'da Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne girdi. Devecioğlu 1990'da Futbol İhtisas Dalı'ndan mezun oldu.

O isim TFF Başkanlığına resmen aday oldu! - Resim : 2

DEVECİOĞLU, ELAZIĞSPOR'DA YÖNETİCILİK YAPTI

2008-2009 Sezonunda Elazığspor Kulübü'nde yöneticilik ve çeşitli dönemlerde de divan başkanlığı yapan Devecioğlu, 2019 Elazığspor Kayyım Başkanlığı'nı üstlendi. 

Çok sayıda makale ve kitap çalışmasına imza atan Devecioğlu, spor yönetimi ve ekonomisi üzerine internet portalları da kurdu. Çok yönlü bir spor bilim insanı olan Devecioğlu, oks Federasyonu, Judo Federasyonu, Oryantiring Federasyonu, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kurullarında da bulundu.

EN AZ 62 DELEGENİN İMZASI LAZIM

Bir kişinin TFF Başkan adayı olabilmesi oy kullanma hakkına sahip olan 302 delegenin en az 62'sinin ıslak imzasını alması gerekiyor. Yeterli imza sayısına ulaşamayanlar adaylık başvurusunda bulunamıyor. Delgeler adaylık için sadece bir kişiye imza verebiliyor.