Türkiye için facia haberi resmen şimdi geldi. Zincir patladı. 40-45'ler hızla Türkiye'nin üzerine hücum edecek...

Meteorolojik kaynaklardan Türkiye'yi heyecanlandıran bir haber geldi. Yapılan son duyuruya göre Afrika sıcaklıklarını tutan zincir patladı. Güneydoğu illerimizden yurda giriş yapmaya başladı. Önümüzdeki günlerde Türkiye için 40-45 dereceler hayal olmayacak. İşte detaylar...

Türkiye için facia haberi resmen şimdi geldi. Zincir patladı. 40-45'ler hızla Türkiye'nin üzerine hücum edecek...

Türkiye'ye Afrika'dan gelecek sıcaklıkları tutan "Afrika zinciri, ya da cehennem zinciri" haziran ayının sonuna kadar dayanacaktı. Cehennem zinciri verdiği sözünü tuttu. Haziran sonuna kadar dayanması beklenen zincirin bazı noktalarında ise patlamalar meydana geldi. O noktalardan biri Güneydoğu'daki illerimizin olduğu bölge oldu. Adıyaman, Batman, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak'ın olduğu bölgede sıcaklıklar artmaya başladı. 

TÜRKİYE 40-45 DERECELERİ GÖRECEK! 

Zincirin ilerleyen günlerde ise tüm yurtta etkili olmaya başlaması bekliyor. 1 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin birçok ilinde hava sıcaklıkları artacak. Uzmanlar tarafından kaydedilen son bilgilere göre Türkiye'de 1 Temmuz'dan sonra hava sıcaklıklarının 40-45 dereceleri görmesi sürpriz olmayacak. 

HAVA FORUM'DAN DETAYLI BİLGİLENDİRME! 

Hava Forum da sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye önemli bir bilgilendirme geçti. Söz konusu bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: 

"Afrika istiyor musunuz? Afrika'da oğlunu karşılamayı, cehennem sıcaklarını Türkiye'ye sokmak istiyor ancak aradaki "zincirimiz" buna müsade etmiyor. Güneydoğu Anadolu'dan bazı günler örnekler oluyor.

Zaman zaman Rusya üzerinden de serin/ılık hava baskı kuruyor. Türkiye açık zincir var, bu zincir Afrika'nın şu yapısını devreye sokmayı engelliyor. Haziran ayında da bu zincirin dayanması bekleniyor. Ancak Temmuz'a kurucuları mı, zor. Zincir patlarsa tabiri caizse biz de patlayacağız, çalıştıre 40-45 dereceler hücum edecek..." 

Türkiye için facia haberi resmen şimdi geldi. Zincir patladı. 40-45'ler hızla Türkiye'nin üzerine hücum edecek... - Resim : 1