Türkiye için korkunç haber dün akşam saatlerinde geldi. Verilen tarihten önce patladı. Aşırı sıcaklara bana mısın demiyor

Türkiye'de mayıs ayı sonlarına doğru hortlaması beklenen Asya kaplan sivrisineği yağmurların da etkisiyle birlikte daha da erkenden hortladı. Aşırı kuraklığa bile dayanmasıyla tanınan bu sinek, zika ve Batı Nil Virüsü gibi hastalıklara yol açan virüsleri bulaştırıyor.

Türkiye için korkunç haber dün akşam saatlerinde geldi. Verilen tarihten önce patladı. Aşırı sıcaklara bana mısın demiyor

Türkiye'de havaların bir türlü ısınmamasıyla birlikte sineklerin de haziran ayına doğru ortaya çıkacağı düşünülüyordu. Ancak kısa süreli yağmurların da etkisiyle birlikte Asya kaplanı sivrisineği adı verilen tür, verilen tarihten de erken hortladı. 

VİRÜSE YOL AÇAN HASTALIKLARI BULAŞTIRIYOR

2011 yılında ilk olarak Edirne'de tespit edilen Asya kaplan sivrisineği, bir süre sonra Marmara bölgesinde, daha sonra Türkiye genelinde görülmeye başlandı. Diğer sivrisinek türlerine göre taşıdığı zika ve Batı Nil Virüsü gibi hastalıklara yol açan virüsleri taşıyan sinekle mücadele sürüyor.

KURAKLIĞA 6 AY DAYANABİLİYOR

En belirgin özelliklerinden biri, yumurtalarının kuraklığa 6 ay dayanabilmesi gösterilen Asya kaplan sivrisineği, yumurtalarını bırakmak için su kenarlarını tercih ediyor. Su birikintisi olabilecek yerleri özellikle tercih eden Asya kaplan sivrisineği, ilginç yerleri de yumurtlamak için tercih ediyor.