Türkiye için korkunç haber İstanbul'dan geldi... Bugün İstanbul tehlikede yarın İzmir, Ankara, Eskişehir diye sürecek

Küresel ısınma dünyanın dört bir yanında etkilerini göstermeye devam ederken Türkiye’de de bu kış yüzünü gösterdi. Yurdun dört bir yanında kış ayları oldukça kurak geçerken İstanbul'da son 9 yılın en kurak mevsimi yaşandığı ifade edildi. Benzer bir kuraklığın megakentte en son 2013 yılında görüldüğü vurgulandı. Uzmanlar İzmir, Ankara, Eskişehir gibi diğer iller içinde uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Türkiye için korkunç haber İstanbul'dan geldi... Bugün İstanbul tehlikede yarın İzmir, Ankara, Eskişehir diye sürecek

Dünya genelinde küresel iklim değişikliği kurak bir kış ile bazı ülkelere yüzünü gösterdi. Yağışsız ve kurak geçen kış İstanbul’un son 9 yılın en kurak mevsimini yaşamasına neden oldu. Uzmanlar suları gereksiz kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunurken herkes önlemlerini arttırmaya başladı.

Türkiye için korkunç haber İstanbul'dan geldi... Bugün İstanbul tehlikede yarın İzmir, Ankara, Eskişehir diye sürecek - Resim : 1

BENZER KURAKLIK 2013 YILINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Türkiye’nin gözbebeği olan megakentte benzer bir kuraklık en son 2013 yılında kayda geçerken sadece İstanbul için değil İzmir, Ankara, Eskişehir gibi çevre iller için de benzer uyarılar yapılmaya devam ediliyor.