Yeni kredi müjdesi! Yılbaşında devreye girecek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçılara teminatsız kredi verilecek fonun yılbaşından itibaren kredi vermeye başlayacağını söyledi.

Yeni kredi müjdesi! Yılbaşında devreye girecek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçılara teminatsız kredi sağlayacak olan İhracatı Geliştirme Fonu’nun yılbaşından itibaren kredi vermeye başlayacağını söyledi. Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) Eskişehirli ihracatçılarla ve sanayicilerle buluşan TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracatı arttırmak için yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, soruları yanıtladı.

Ekonomik bağımsızlığın ihracattan geçtiğinin altını çizen Gülle, "Ülke olarak ihracat rakamlarını arttırmak durumundayız. Ekonomik olarak bağımsız olmak zorundayız. Bizim ihracatımızın ithalatımızdan mutlaka fazla olması gerekiyor. Özellikle son dönemlerde sektörlerimize inanılmaz yoğun talep var. Bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. Dış ticaret fazlası veren bir Türkiye sloganı ile yola çıktık ve bu hedefle çalışıyoruz. Teknoloji üreten, AR-GE yapan, projeler üreten herkese teşekkür ediyoruz. Bunu birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

'Çalışmalara başladık'

TİM Başkanı İsmail Gülle'nin ESO üyesi sanayicilerle paylaştığı bilgiler arasında İhracatı Geliştirme Fonu da yer aldı. Konuyla alakalı bilgilendirmede bulunan Gülle, "TİM olarak Eximbank ortaklığında 'İhracatı Geliştirme Fonu' için çalışmalara başladık. Sadece ihracatçıya hizmet veren, teminatsız şekilde kredili sistem veren bir fon oluşturduk. İhracatçılarımıza kredi vermeye başlayacağız. Yılbaşından itibaren bu sistemi çalıştıracağız. Önemli bir katkı olacak, ipotek vermeden kredi kullandırılacak. Teminat mektubu kullanmadan ihracatçıya böyle bir fon, kredi garanti sistemi oluşturduk. Yakın zamanda ihracatçılarımıza kullandırmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.