Lüks daire fiyatına kask!

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan F-35 projesinin ilginç bir detayı daha ortaya çıktı. ABD Savunma Bakanlığı F-35 pilotlarının kullanacağı kaskların üretimi için Lockheed Martin Firması İle Sözleşme İmzaladı. O kaskların birim fiyatı dudak uçuklattı.

Türkiye'nin proje ortağı olduğu F-35'lerle ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. ABD Savunma Bakanlığı F-35'lerin kasklarının üretimiyle ilgili olarak Lockheed Martin firması ile sözleşme imzaladı.

F-35 Lightning II savaş uçağı programı kapsamında imzalanın sözleşmenin bedeli tam 362 milyon dolar değerinde olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili olarak ABD Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı.

 Sözleşmenin, müşterek taarruz uçağı F-35 Lightning II’de kullanılacak kaska monteli görüntüleme sistemlerinin tedarikini kapsadığı belirtildi. Firma, üçüncü nesil kaska monteli görüntüleme sistemleri tedarik edecek.

Teslimatlar Aralık 2020’ye kadar tamamlanacak. F-35 Lightning II pilotları tarafından kullanılan kaskın birim maliyeti böylece 400 bin dolar civarında olacak.