Biden, sözde Ermeni soykırımını tanımaya hazırlanıyor!

Türkiye ile kritik bir süreçten geçen Amerika Birleşik Devletleri'nin gündemi, sözde Ermeni soykırımının Biden tarafından tanınacağı iddialarıyla çalkalanıyor.

Biden, sözde Ermeni soykırımını tanımaya hazırlanıyor!

Amerikan basını, ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımını kabul etmeye hazırlandığını ileri sürdü.

The New York Times'ın özel haberinde ABD senatosunun görüşmelerinden haberdar olan ABD'li bir yetkilinin, Başkan Biden'ın bildirgeyi yayınlamaya kesin karar verdiğini açıkladı ve hükümetteki yabancı elçiliklerin de bu gelişmeyi hazır şekilde beklediğini iddia etti.

The Wall Street Journal, hiçbir nihai kararın veya brifingin gerçekleşmediğini ve Biden'in diğer başkanlar gibi sembolik açıklama yayınlamayı tercih edebileceğini kaydetti.

Associated Press'te yer alan iddiaya göre ise, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye için en kritik konuların başında gelen sözde Ermeni soykırımı konusunda flaş adım atıyor ve tasarıyı kabul etmeye hazırlanıyor.

AP'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı bilgilerde Başkan Joe Biden, Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarında binlerce yıl dostça yaşayan Ermeni vatandaşlarını soykırım teşkil edecek şekilde öldürülüp sınır dışı edilmesi suçlamasını kabul edecek.

Türkiye ile gergin bir politik süreç yürüten ABD'nin geri adım atması ve Biden'ın fikrini değiştirmesi de kulislerde konuşuluyor.

Milletvekilleri ve Ermeni-Amerikalı aktivistler, sözde Ermeni soykırımının anma günü kabul edilen 24 Nisan'da veya öncesinde duyuruyu yapması için Biden'a baskı yapıyor.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jen Psaki yönetimin Cumartesi günü konuyla ilgili "söyleyecek daha çok şeyi" olacağını belirtti ve daha fazla ayrıntı vermedi.