Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir, işitme engelli genci darp etti

Fırat Kaya isimli şahsın işitme engelli gençlere işkence etmesinin ortaya çıkmasının ardından daha büyük bir skandal patlak verdi. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir de işkencenin içinde...

Türkiye geçtiğimiz haftalarda işitme engelli gençlere işkence etmesiyle gündeme gelen 'delikanlı Fırat' lakabını kullanan Fırat Kaya isimli şahsın yaptığı işkenceyi konuştu. Kendisi de işitme engelli olan Fırat Kaya, çevresindeki diğer işitme engelli gençleri bir şekilde yakalıyor ve akıl almaz işkencelere maruz bırakıyordu.

İşkence görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından polis tarafından gözaltına alınan ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kaya'nın dava süreci devam ediyor.

Bu kez de federasyon başkanı

Fırat Kaya'nın ardından ortaya çıkan son görüntüler ise dehşetin boyutunun sanılandan çok daha büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Fırat Kaya ile birlikte fotoğrafları ve paylaşımları olan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir'in ofisinde yaşananların gizlice kaydedilmesi her şeyi ortaya çıkardı.

Engelli bir genci ortaya alan diğer engelli ve engelsiz kişiler sırayla darp ettikleri gence dakikalarca işkence ediyor. Fırat Kaya ile Faruk Demir'in birlikte çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıkması ise organize bir işkencenin olabileceğini işaret ediyor.

Fırat Kaya'nın işkence ettiği ve eli yüzü kan içindeki bir genç engellinin görüntülü görüşme sırasında Faruk Demir'e 'tamam' anlamına gelen baş parmak işaretini yapması da akıllardaki bir diğer soru işareti olarak duruyor.

İşkenceciler yakın arkadaş

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Faruk Demir ve Fırat Kaya daha önce sosyal medya hesaplarından beraber çektirdikleri fotoğrafların yanı sıra aynı anda aynı yerlerde de yer bildiriminde bulunmuş. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla Faruk Demir, Fırat Kaya'nın tüm yaptıklarından haberdar olduğu kadar suça da ortak olduğu anlaşılıyor.

Fırat Kaya tutuklandı

Fırat Kaya, Emrah Mutlu ve Murat Akdemir, “kasten adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde yayma” suçlamasıyla Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi, tutuklandı.