Uçağa binmeyi bekleyen vatandaşlar tartıştı!

Türkiye koronavirüs nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran’daki Türk vatandaşlarını uçakla tahliye etti. Tahliyenin yapılacağı uçağa binmeyi bekleyen vatandaşlar arasında bir tartışma yaşandı. Tartışmaya ait olduğu iddia edilen ses kaydında yolcular bakın ne için tartıştı?

İran’ın Kum kentinden diğer şehirlere de sıçrayan koronavirüs nedeniyle ondan fazla kişi hayatını kaybetti. Türkiye İran’da bulunan Türk vatandaşlarını virüs salgını nedeniyle uçakla tahliye etti.

Tahran - İstanbul seferini yapan THY uçağı, bazı yolcularda koronavirüs şüphesi görülmesi nedeniyle Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yapmıştı.

Apronda özel kıyafetli ve maskeli sağlık ekipleri tarafından karşılanan uçaktaki 132 yolcu ve 8 mürettebat, sağlık kontrolünden geçirilip ambulanslara Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilmişti.

Tahliye işlemi öncesi yolcular arasında yaşanan kavgaya ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı tartışmalara neden oldu.

Sosyal medyadan yayılan kayıtta Tahran’dan gelen kadın bir yolcunun, virüsün etkili olduğu Kum kentinden gelen yolcularla aynı uçağa binmek istemediği ortaya çıktı. Öfkeli kadın Kum'dan gelen yolcuların 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa bindirilmemesi gerektiğini savundu.

"Kum'dan gelenlerin uçağa binmesini istemiyoruz"

Kayıtta uçağı bekleyen bir kadın, Kum'dan gelenleri işaret ederek "Biz bunların uçağa binmesini istemiyoruz" dedi. Kum'dan Tahran'a gelerek Türkiye'ye dönmeye çalışan bir Türkle konuşan kadının, "Bakın, Kum nasıl bir yer? Bu hastalığın kaynağı. Biz Tahran'dan geldik, evimizden, tertemiz. Hiç dışarı çıkmadık. 3 yaşında kızımız var. Kum'dan gelen insanlar 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa binebilir mi? Sadece bir anne olarak söylüyorum, cevap bekliyorum" dedi.

"Virüs Türkiye'ye girerse ne olacak?"

Bir başka kadın ise "Bu şekilde virüs Türkiye'ye girerse ne olacak?" sorusunu sordu. Bir erkek yolcu, bu sözlere tepki gösterdi.

Erkek yolcu, "Adam falanca şehirden geldi diye… Bir hafta içinde bütün Tahran karantinaya alınacak bu haberi duydunuz mu?" dedi. Bu sözler üzerine kadın, "Sizin şu an karantinada olmanızı istiyorum" cevabını verdi.  

"Kum'dan gelenlerin 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa binmeye hakları yok"

3 yaşında bir kızının olduğunu hatırlatan kadın, "Ben ne yapayım, yarınki uçağa bin" cevabını alınca tartışma sertleşti. Kum'dan gelen yolculara bağıran kadın şunları söyledi:

"Ben yanlış bir şey yapmadım ki, ben yanlış bir şey söyledim mi beyefendi. Kum'dan gelenlerin 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa binmeye hakkı yok. Turkish Airlines'ın bilet satmaya hakkı yok, Bir anneyle konuşuyorsun, bir hanımefendiyle konuşuyorsun, farkına var. Yarın bütün Türkiye'ye hesap verirsiniz o zaman. Gelme demek ne demek, bir bayanla konuşuyorsun. Ben çok kibar, hanımefendi konuşuyorum, sözlerimin arkasındayım. Saygımı terbiyemi bozmadım. Siz Kum'dan gelen insanlar olarak vicdanlı, merhametli, dürüst olmak zorundasınız. Burada 3 yaşında kızım var. Vicdanınız yok mu? Nasıl bineceksini o uçağa, merhametiniz yok mu sizin?"

Kum'dan gelen yolcular ise kadına, "Sen bana ithamda bulunuyorsun. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" dedi.