Türkiye onu çöp evde tanımıştı! Minik Cem Muhammet'in son hali ortaya çıktı

Bursa'da çöp evde bulunan ve hasta hali ile tüm Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet, son haliyle sevindirdi.  Tam bir yıl boyunca teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından alıkonulan Cem, Antalya'da yaşayan annesinin yanına yollandı. Hiç okula gitmeyen Cem, geçen yıl 1. sınıfı başarıyla tamamladı. Sınıf atlama yöntemiyle eğitimine bu yıl 3'üncü sınıfta devam ettiği açıklandı. Kilo aldığı ve boyunun uzadığı görülen Cem Muhammet, son durumuyla sevindirdi.

Türkiye onu çöp evde tanımıştı! Minik Cem Muhammet'in son hali ortaya çıktı

Bursa'da çöp evde bulunan Cem Muhammet isimli çocuk, tüm Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Çöp evde bulunan çocuk için önemli karar! İşte Türkiye’nin konuştuğu Cem Muhammet’in son hali!

 Tam bir yıl boyunca teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından alıkonulan Cem, Antalya'da yaşayan annesinin yanına yollandı ve burada devlet tarafından koruma altına alındı.

Çöp evde bulunan çocuk için önemli karar! İşte Türkiye’nin konuştuğu Cem Muhammet’in son hali!

1. SINIFI BAŞARIYLA TAMAMLADI

Fiziki ve psikolojik tedavisinin ardından, annesi Yasemin Acar'a teslim edilen Cem Muhammet, hayatında yeni bir sayfa açtı. Hiç okula gitmeyen Cem, geçen yıl 1. sınıfı başarıyla tamamladı. Sınıf atlama yöntemiyle eğitimine bu yıl 3'üncü sınıfta devam ettiği açıklandı.

Çöp evde bulunan çocuk için önemli karar! İşte Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet’in son hali!

SON HALİ SEVİNDİRDİ

Yeni taşındıkları evde yeni bir hayat kurduklarını belirten anne Yasemir Acar, şu açıklamaları yaptı: "Yaz tatilinin ardından, okullar açıldıktan sonra Cem yanıma döndü. Biz o süreci devlete saygılı bir şekilde bekledik. Çocuğun fiziksel takibi var, psikolojik takibi yapıldı. Benim bunlara zaten gücüm yetmeyebilirdi. Devlet destek verdi sağ olsun profesyonel olarak. Benim de saygım sonsuz, baştan beri söylüyorum. Olması gereken oldu. Herkes hak ettiği yerde şimdi.

ZEKİ OLDUĞU İÇİN SINIF ATLADI

Sınıf atlatma yapıldı şu anda 3'üncü sınıfta. 1'inci sınıftaydı ilk yıl, 1'inci sınıfı okudu, seneye de 5'e atlatılacak. Çok zeki, notları da çok başarılı. Seneye artık yaşıtlarıyla birlikte okuyacak. Matematiği çok iyi, süper. En yüksek notu matematik. Hatta geçen sınıf 2'ncisi oldu yapılan testte. Ben sözelciyim, o matematikçi."

18 KİLO ALDI 35 OLDU

Oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu, kilo alıp, boyunun uzadığını söyleyen Yasemin Acar, Cem Muhammet'in yaşadığı travmayı atlatmaya başladığını, psikolojik tedavisinin de sürdüğünü belirterek, "Bana söylenen şuydu, 'Anlatana kadar soru sorma' dediler. Ben de sormadım. İlk yaz tatilinde, ev iznine geldiğinde başka şeyler de anlattı. Yemek verilmemesi, aç bırakılması dışında başka işkenceler de olduğunu. Onları açamıyorum, travma olarak tekrarlanmasın diye. Çok güçlü, çok metanetli bir çocuk, pek çok yetişkinden daha metanetli bir çocuk. Yetişkin gibi. Çok şükür baya yol katettik, çok şükür hayatta kaldı, başardık. Şu anda boyu 1,52, kilosu ise 35, hızlı kilo aldı" dedi.

'ÖMÜR BOYU HAPİSTEN ÇIKAMAYACAK'

Dava süreciyle ilgili de konuşan Yasemin Acar, oğlunu kaçırdığını söylediği kız kardeşi Kamuran Pınar Acar'ı, annesinin ölümünden de sorumlu tutarak şunları söyledi:

"Bir de şöyle bir detay ortaya çıktı, kişi hapisten ömür boyu çıkamayacak. Çünkü Cem'in anlattıklarına göre, anneannesini de o öldürmüş. Kamerayı kırıp, içirdiği hapı hatırlıyor. Uyuma taklidi yapmış, içirdiği hapı hatırlıyor Cem. Bununla ilgili suç duyurusunda da bulunduk. Hatta Cem bulunmadan önce, ben hastaneye gittiğimde, kız kardeşim annemin başına bir sürü borç açınca benim maaşıma bile o sırada haciz konulmuştu. Benim de bankalar için bir kağıt almam gerekiyordu. Onun için hastaneye gittiğimde, doktorlarla konuştuğumda dediler ki, 'İleride çocuğunuzu bulduğunuzda bize gelin. Biz size şahitlik yaparız. 2 temizlik görevlisi olaya şahit'. Normal yatışlı bir hastaydı anneanne. 'Ona bağırıp, çağırıp, ölümüne sebebiyet verdi' şeklinde geçti ama olay farklıymış. Anneannenin boğazını sıkmış, temizlik görevlisi geldiği sırada diyor ki 'Koşun yetişin annem ölüyor.' Halbuki ondan önce bir hap içiriyor. Biz bunları da sunacağız ve ömür boyu oradan çıkamayacak. İyi ki öldürmemiş çocuğu ama ölüme terk etmiş. Yavaş yavaş ölmesini beklemiş. Kafasına çekiç vurup kanatmalar, ellerini arkadan bağlamalar. Çocuk 1,5 yıl içince pek çok şey anlattı. Hatırladıkça da anlatıyor. Anneanneyi de öldürdüğünü ispat edersek hiç çıkamayacak. Hastanede kamera kayıtları var zaten, kamerayı kırma anına kadar. Biz geri plandayız şu anda. Biz yeni bir hayat kurduk, geri plandayız. Duruşmalara falan gitmiyorum açıkçası. Avukatlarım ilgileniyor.