Türkiye oraya akın etmişti. Muğla’da denizin açıklarında 3 tanesi peş peşe görüntülendi. Orada yüzen varsa dikkat etsin

Yaz günlerinin gelmesiyle birlikte ne çok tercih edilen tatil rotalarından biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında görülen dev yaratıklar, dikkat çekti. Boyları yaklaşık 10 metre olan 3 devasa ispermeçet balinası görüldü. Videoyu görenler, o bölgede denize giren varsa dikkat etsin yorumlarında bulundu.

Türkiye'de yaz tatili denildiğinde akla gelen ilk rotalardan birisi olan Muğla Fethiye'de çekilen görüntüler, sosyal medyaya bomba gibi düştü. Fethiye açıklarında görüldüğü söylenen 3 tane ispermeçet balinasının görüntüleri kaydedildi. Görüntüleri görenlerden bazıları, o bölgeye giden tatilcilerin yüzerken dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu. 

Türkiye oraya akın etmişti. Muğla’da denizin açıklarında 3 tanesi peş peşe görüntülendi. Orada yüzen varsa dikkat etsin - Resim : 1

İSPERMEÇET BALİNASI

Erkekleri 15–20 m ve 45-70 ton, dişiler 9–13 m ve 15-20 ton ağırlığında olur. Akdeniz'de görülen en yaygın balina türüdür. Türkiye'de görülmüş 4 balina türünden biridir. Çok büyük olan başında Her biri 20 cm uzunlukta ve 500 g ağırlıkta koni biçiminde 40 dişlerle donanmış çenesi vardır. Dünyanın en büyük sesli hayvanıdır. Şekilleri biraz da olsa dikdörtgene benzer.