Türkiye sandık başında seçimini yapıyor! Okan Bayülgen, "Annem az görüyor, nasıl oy kullanacak?" dedi, detayları tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç açıkladı

tv100 programcısı ve komedyen Okan Bayülgen tv100 Seçim 2023 Özel programına konuk oldu. Annesinin az görmesinden dolayı henüz oy kullanmadığını ifade eden Bayülgen, konuyla ilgili bilgisi olmadığını, yetkililerden bilgi edineceğini söyledi. O sırada yayına bağlanan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, görme engelli seçmenlerin nasıl oy vereceğini dair detayları açıklayarak, Okan Bayülgen'in sorusuna yanıt vermiş oldu.

Türkiye sandık başında seçimini yapıyor! Okan Bayülgen, "Annem az görüyor, nasıl oy kullanacak?" dedi, detayları tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç açıkladı

tv100'de Seçim 2023 özel programında Ela Cebeci'ye konuk olan tv100 programcısı ve komedyen Okan Bayülgen, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ANNEM AZ GÖRÜYOR, BEN DE TAM BİLGİLENEMEDİM"

Henüz oy kullanmadığını dile getiren Okan Bayülgen, annesinin gözlerinin az gördüğünü ifade etti. Bu sebepten dolayı annesiyle birlikte oy kullanmaya gideceğini belirten Bayülgen, "Bu konuda tam bilgilenemedim. Onu nasıl yapacağımızı sorucaz. Bu konuda bir çare buluruz belki. 'Oy kullanmayacağım o zaman' dedi. Bende beraber gideriz, beraber yaparız dedim. Belki bir görevli onunla girer, yardımcı olur. " dedi.

Daha sonra yayına bağlanan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, görme engelli seçmenlerin nasıl oy vereceğine dair detayları açıkladı. 2 adet şablon verildiğini söyleyen Koç, "Görme engelli seçmen hazırlanan şablonlarda el yardımıyla nereye oy vereceğini bulabilecek. Görme engelli seçmenin oy vereceği kişinin ya da partinin sırasını bilmesi yetecek. Eğer tek başına oy vermek istemiyorsa yakını veya görevlilerden biri yardımcı olabilecek." dedi.

Okan Bayülgen, annesinin eskisi gibi görmediğini bu yüzden şablon ve yakınının yardım edebilmesine sevindiğini söyledi.

Z kuşağıyla ilgili Bayülgen, "Z kuşağıyla ilgili bir problemim yok. İtaatkar olmalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü bir Z olmak kategorize edilmek hoşuna gitmemesi gereken birşeydir" dedi.