Dünyada kaç kişiye koronavirüs aşısı yapıldı?

Türkiye son 10 günde yapılan hızlı aşılamalarla dünyada en çok Covid-19 aşısı yapılan 6'ıncı ülke konumunda. peki dünyada kaç kişiye koronavirüs aşısı yapıldı?

Dünyada kaç kişiye koronavirüs aşısı yapıldı?

Tüm dünya üçüncü dalga ve yeni piklerle boğuşurken salgında aşılama çalışmaları da devam ediyor. Peki dünyada kaç kişiye koronavirüs aşısı yapıldı?

Dünyada bugüne kadar kaç kişiye COVID-19 aşısı yapıldı? ABD, Çin ve İngiltere aşılama konusunda en hızlı davranan ülkeler konumunda. Ülke nüfusuna göre ise ilk sırada İsrail yer alıyor. Aralık ayında başlayan aşı programları kapsamında 130'dan fazla ülkede COVID-19
aşılaması devam ediyor. 1 Nisan itibariyle 600 milyona yakın kişi Covid-19 aşısı yaptırdı, fakat aşıların büyük bir kısmı gelişmiş ülkelerin elinde.

Euronews'te yer alan habere göre, Türkiye son 10 günde yapılan hızlı aşılamalarla dünyada en çok Covid-19 aşısı yapılan 6'ıncı ülke konumuna yükselirken, 1.3 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık 2'inci ülkesi Hindistan 3'üncülüğe yükseldi. Çin'de ise yaklaşık 120 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda nüfusa göre sıralamada listeye giremeyen Fransa, Almanya ve İtalya'nın yükselişi de göze çarpıyor. Bu ülkelerde şu anda nüfusun en yüzde 10'u ilk doz aşıyı yaptırmış durumda.

Avrupa'da koronavirüsten en çok etkilenen ülke olan İngiltere'de ise aşılananların nüfusa oranı
yüzde 45'i geçti ve diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelere büyük fark attı. Aşılama konusunda ülkeler arasında sipariş yarışı yaşanırken, Çin, Almanya, Rusya, ABD ve İngiltere'de üretilen aşılar dünya genelinde dağıtılıyor.

Bazı ülkeler birden fazla aşı firmasıyla anlaşırken, Türkiye'de şimdiye kadar SinoVac aşısı yaygın olarak uygulanırken Pfizer/BioNTech aşısının da kullanımına başlandı.