Türkiye-Suriye sınır duvarları yıkıldı mı? Türkiye'ye yasadışı geçiş var mı? tv100 muhabiri Ebru Balıkçı sınırın sıfır noktasında son durumu aktardı

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki depremin ardından Türkiye – Suriye sınırı duvarlarının yıkıldığı ve Türkiye tarafına yasadışı kaçak geçişlerin olduğu iddia edilmişti. tv100 muhabiri Ebru Balıkçı,Türkiye – Suriye sınırından canlı yayın yaptı. Ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem büyük yıkım yarattı. Türkiye depremin yaralarını sararken deprem sonrası Türkiye – Suriye sınırı duvarlarının yıkdıldığı ve Türkiye tarafına kaçak geçişlerin olduğu iddia edilmişti.

İletişim Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalarla ortaya atılan bu iddialar yalanlanmıştı. Tv100 Türkiye Suriye sınırından canlı yayın yaparak iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

tv100 muhabiri Ebru Balıkçı Milli Savunma Bakanlığı’ndan aldığı izinle Türkiye – Suriye sınırından canlı yayın yaptı. Güveççi Karakolu ekiplerinin devriyesine katılan tv100 muhabiri Ebru Balıkçı, "Biz de şu anda Türkiye-Suriye sınırındayız. Yaklaşık 10 bin Suriyeli depremin ardından Türkiye’den Suriye tarafına geçti. Bu önemli bir bilgi. Türkiye’den Suriye’ye geçişler oldu. Suriye’den Türkiye’ye değil. Olmasının da mümkün olmadığını duvarlara baktığımızda görebiliyoruz" açıklamasında bulundu.