Türk futbolunda "üslup" tartışması!

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi C grubundaki son maçında Faroe Adaları'na 2-1 mağlup olarak gruptaki ilk yenilgisini aldı. Maçtan sonra yayıncı kuruluşun canlı yayınında açıklamalarda bulunan milli takımlardan sorumlu yönetici Hamit Altıntop, sert açıklamalarda bulundu. Altıntop'un konuşurken sık sık masaya vurması ve konuşurken ki üslubu sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Türk futbolunda "üslup" tartışması!

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi C grubundaki son maçında Faroe Adaları'na 2-1 mağlup olarak grupta ilk yenilgisini aldı.

Maçtan sonra yayıncı kuruluşun canlı yayınında açıklamalarda bulunan milli takımlardan sorumlu yönetici Hamit Altıntop, sert açıklamalarda bulundu. Altıntop'un konuşurken sık sık eliyle masaya vurması ve konuşurken ki sert üslubu sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. 

TT oldu

Milli takımlardan sorumlu yönetici Hamit Altıntop, Faroe Adaları mağlubiyetinin ardından yaptığı sert açıklamalardan sonra Twitter gündeminde yer aldı.

Altıntop hakkında 20 bine yakın tweet atıldı.

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 1

Hamit Altıntop'tan sert sözler

Altıntop, "Ben sorumluyum ya. Biz hocayla devam ediyoruz." ifadelerini kullanırken, takımdaki genç oyunculara sahip çıkılması ve destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

Canlı yayında konuşurken masaya vurarak ve hiddetli şekilde konuşan Altıntop'un bu üslubu, tepki topladı.

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 2

Altıntop, "İstişaremizden sonra diyorum ki, ya biz yola devam ediyoruz. Biz kararlıyız. Burada hiçbir soru işareti var mı? Ben diyorum ki, burada bir iddia. Benim yorumum bu iddiayı kapatır ya. Bunun 15 yerde gündem olması başka ne olabilir arkadaşlar? Ben sorumluyum ya. Biz hocayla devam ediyoruz."

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 3

"Ya arkadaşlar yine diyorum. Gerçek bu. Başkan ve sorumlu kişi yönetimdir federasyonda. Biz buradayız ve hocayla devam ediyoruz. Siz bana derseniz, bu yeterli değil, bunu kabul etmiyoruz. Tamam düşünürüz, tartışırız, anlatırız. Biri yayında diyor ki, kulağıma bir haber geldi, yarın bir gün göreceksiniz, hocamız haber bekliyor. Aslında oradan değil de buradan haber bekliyor. Bunun kime ne faydası var?" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli isimlerden tv100.com'a özel açıklama

Ünlü gazeteci Haldun Domaç, Hamit Altıntop'un açıklamalarıyla ilgili olarak tv100.com spor editörü Mehmet Batuhan Ağır'a konuştu.

Domaç "Milli takımın Faroe Adaları yenilgisi sonrasında gerek Kuntz'un gerekse Hamit Altıntop'un yaptığı açıklamalar gerçekten de ülke olarak hepimizi yaraladı. Özellikle Hamit Altıntop'un kurumsal kimlik taşırken konuştuğu konuşmalarda ki tavrı ve özellikle masaya vurarak bize bir şeyler anlatıyor olması kurumsal kimlik taşıyan kişiye yakışmadı. Özellikle kelimeleri seçerken üslup olarak sonu "yaa" ile biten kelimeler ile bize bir şeyler anlatmış olması gerçekten de üzücü. Sonrasında masalara vura vura bir şeyleri anlatmak... Yani ben sizin kafanıza böyle sokacağım bunları demesi anlamına geldi ki gerçekten çok üzücüydü onu özellikle söyleyeyim ve sonuçta da şu gerçekleşti. Yani demek ki bütün suçlu medya imiş. 30 40 yıldır medya oyunları dedi. 4 maç kazanırken hiç medya oyunları yoktu. 2 maç kaybederken 1 beraberlik bir mağlubiyette medya oyunları ortaya çıktı. Gerçekten çok ilginç. Kurumsal kimlik taşıyan insanların bu tür konularda biraz daha dikkatli olması lazım. Demek ki bunu da görüp yaşayacakmışız" dedi.

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 4

Yıllardır milli takımı yakından takip eden isimlerinden gazeteci Fatih Doğan da konu ile ilgili olarak tv100.com spor editörü Mehmet Batuhan Ağır'a açıklamada bulundu.

Doğan "Psikolojide bir kural vardır. Sıkışan çözüm üretmekte zorlanan insanlar konuyu bastırmak için ya da kendisinden tamamen uzaklaştırmak için farklı bir dil kullanır. Hamit Altıntop'ta maçtan sonraki masaya vurarak yaptığı açıklamalar. Sert yorumlar, biraz sanki başarısızlığın izlerini silmek ve değiştirmek için kullanılan bir dil olarak görüyorum. Bu şekilde yükselerek ancak çıkan farklı sesleri az duyulur hale getirebilirsiniz. Sorunları ve gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Milli Takım'ın Stefan Kuntz'la yaşadığı bir tramva var. Hocanın skorlardan ziyade açıklaması daha tehlikeli "Kalite bu kadar. Bundan daha fazla bir şey beklemeyin. Bu Türkiye'nin gerçeği diyor." Evet, belki de söylediklerinde haklılık payı var ama bu oyuncuların çok başarılı süreçlerini gördük, Kuntz'un 4 ay önce Mükemmel takım dediği anları hatırlıyoruz ama başarısızlıklardan sonra da oyuncuları hedef göstermek, onları kalitesizlikle suçlamak, çözüme katkı sağlamadığı gibi suçu kendi üzerinden başka tarafa yöneltmek dışında herhangi birşey değildir. O yüzden hem Hamit Altıntop'un hem de Stefan Kuntz'un bir an önce bu sürecin tespitlerini yapıp daha radikal çözümler bulması şarttır. Masaya vururak, ses yükselterek kararlılık gösterilmez. Kararlılık sahada oyunla ve söylemle olur. Önce Kuntz'un insanları tatmin etmeyen açıklamalarından ve oynattığı oyundan başlaması daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 5

Tepki topladı

39 yaşındaki eski milli yıldızın açıklama yaparken kullandığı sert mimikleri sosyal medyada birçok kişiden tepki almasına neden oldu.

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 6

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 7

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 8

Türk futbolunda "üslup" tartışması! - Resim : 9