Türkiye'de çok acil 30 Mayıs uyarısı geldi.. Kimse sakın evinde bunu yapmasın. Sonu korkunç oluyor

Türkiye'ye Asya kaplan sivrisineği hakkında acil bir 30 Mayıs uyarısı geldi. Uzmanlar tarafından tüm Türkiye'ye acil bir uyarı geldi. Asya kaplanı sivrisinekler genelde balkonlardaki su kaplarına larvalarını bırakarak çoğalıyor. Sineklerin 30 Mayıs'tan sonraki sıcaklarla patlaması bekleniyor.

Türkiye'de çok acil 30 Mayıs uyarısı geldi.. Kimse sakın evinde bunu yapmasın. Sonu korkunç oluyor

Türkiye genelinde etkili olan mayıs yağmurlarının ardından Asya kaplan sinekleri sürpriz yaparak ortaya çıktı. Birçok hastalığın bulaşmasına neden olan bu sinekle ilgili uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye de başladı. 

30 MAYIS'TAN SONRA PATLAMAYA BAŞLAYACAK

Yapılan değerlendirmelere göre Asya kaplanı sivrisineklerin 30 Mayıs'tan sonra etkili olacak sıcaklarla birlikte tam olarak patlaması bekleniyor. Bu sivrisineklerin çoğaldığı yerlere karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiği kaydedildi. 

"SU KAPLARINDA ÇOĞALIYORLAR" 

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, birçok hastalığı yayabilecek potansiyele sahip olduğu için Asya kaplan sivrisineğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sineğin gündüzleri de hareketli olduğunu belirten Prof. Dr. Çetin, “Sinekle mücadele noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Ancak vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. 6 ay boyunca yumurtaları kuraklığa dayanan bu sinek türünün larvalarını bırakacak çiçek saksısı altındaki su kapları, lastikler ya da dışarıda bırakılan herhangi bir oyuncağın içine larvalarını bırakabiliyor. Vatandaşlarımızın bu noktada duyarlı olup kendilerinin de mücadeleye katkı sunmaları gerekiyor" dedi.