Türkiye'de emekli maaş zammı Temmuz ayında yapılacak, oranlar netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz ayında ne kadar maaş alacak? İşte 2023 emekli maaşları

Türkiye'de milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yapılacak emekli zammına ilişkin araştırmalar yapıyor. Haziran ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte açıklanan enflasyon verisinden sonra 5 aylık enflasyon tutarı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayında alacağı zam enflasyon miktarı hesaplanarak belirlenecek.

Türkiye'de emekli maaş zammı Temmuz ayında yapılacak, oranlar netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz ayında ne kadar maaş alacak? İşte 2023 emekli maaşları

2023 Temmuz emekli zammı için tüm dikkatler açıklanacak olan zam oranında. Yeni açıklanan Mayıs enflasyon rakamından sonra 5 aylık enflasyon oranı 15,26 olurken bu rakama Haziran ayı enflasyon verilerinin eklenmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı netleşmiş olacak. Türkiye'de kamu işçisine yapılan % 45'lik zammın ardından memur ve emekli maaşı artışında bu oranın belirleyici güç olacağının sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarıyla emeklilerin içini rahatlatmıştı.

2023 TEMMUZ EMEKLİ ZAMMI

Türkiye'de 2023 Emekli Temmuz zammı enflasyona ek refah payı artışı baz alınarak belirlenecek. Türkiye'de en düşük emekli maaşı seçimden önce 7.500 TL'ye çıkartılmıştı. Yeni zam öncesi bu rakamı ve hemen altında ücret alanlara herhangi iyileştirme yapılmamıştı. Temmuz ayında kademeli zam formülünün de masada olması bekleniyor. 10-15 bin arası maaş alanlara % 45, 15-20 bin arası maaş alanlara % 40, 20 bin üzeri maaş alanlara ise % 35 zam yapılması öngörülüyor.