Türkiye'de futbol, futbol olmaktan çıktı

Sevgili okurlar, bu sezon Türkiye’de futbol, futbol olmaktan çıktı. Saha içindeki futbolun güzelliklerinden çok yaşanan kötü olayları konuşuyor. Bir takım hakem kararlarını protesto etmek için sahadan çekiliyor, bir kulübün başkanı maç sonu sahaya girip hakeme yumruk atıyor.  Bir maçta futbolcuların sevinmesinden tahrik olan taraftarlar sahaya girip futbolculara saldırıyor.

Bir diğer maçta VAR’daki hakem, futbolcuların tepkisine göre saha içindeki hakemi penaltı vermesi için monitöre çağırıyor, yetmiyor bu hakem penaltı olmadığını düşündüğü halde penaltı veriyor, VAR'daki arkadaş pişkince sadece 'Hata yaptım' diyor!

Başka bir maçta VAR hakemi net gördüğü penaltıda, hakemi VAR’a çağırmıyor. Sonra bu VAR’daki hakem, muallak olan pozisyonda orta hakemi hissiyatıyla VAR’a çağırıp penaltı vermesine neden oluyor.

TARAFTARLAR FUTBOLDAN UZAKLAŞACAK

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak istersek emin olun, verilen alan yetmez. Bunları yazmamın nedeni futbol yerine futbol dışı olayları konuştuğumuza vurgu yapmak. Emin olun, adalet mekanizması futbolda işlese senelik  182 milyon olan (yarısı dolar – yarısı TL) naklen yayın gelirleri 500 milyon doları  bulurdu. Kısaca artık futbolu doğru yönetecek yöneticileri ve adalet sağlayacak insanları bulmamız gerekiyor. Böyle devam ederse takımlar stadyumlara gelecek, ürünlerini alacak taraftar bulamaz.