Türkiye'de kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Türkiye'de 13 Ocak 2021'de başlayan aşılama çalışmalarında şimdiye kadar kaç kişinin koronavirüs aşısı olduğu belli oldu.

Türkiye'de kaç kişi koronavirüs aşısı oldu?

Dünya genelinde yaklaşık 50 ülkede aşılama çalışmaları devam ederken bugün itibariyle dünyada toplamda yaklaşık 40 milyon kişi koronavirüs aşısı oldu.

Türkiye’ye ise geçtiğimiz günlerde gelen aşılar sonrası ilk etapta öncelikli sıralamada yer alan sağlık çalışanları aşılanmaya başlanmıştı. 

Sağlık Bakanlığı aşı takip sisteminde yer alan verilere göre 18 Ocak 2021 saat 22:10 itibariyle Türkiye’de koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 832 bin 466'ya ulaştı.

Anlık takip edilebilir

Bakanlık aşı olan kişi sayısı anlık olarak “covid19asi.saglik.gov.tr” adresi üzerinden paylaşmaya devam ediyor. İlk etapta Türkiye’ye ulaşan 3 milyon dozluk aşının aşılama çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması ve yeni dozların Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.

Aşılama kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi isimler de aşı olmuştu.

Türkiye'de kaç kişi koronavirüs aşısı oldu? - Resim : 2