Türkiye'de kış uykusuna yatmaması hayra alamet olarak değerlendirilmeyen canlı dünya için de sorun. Evin penceresinde görüldü

Türkiye'de kış uykusuna yatmamasının hayra alamet olmadığı söylenen ayılar, dünyanın da başına bela oldu. Bu yıl uzmanlar, Türkiye'de ve dünya genelinde ayı popülasyonlarının arttığını bildirmişti. Yaz aylarında sık sık yaşanan insan-ayı karşılaşması kış aylarının gelmesine rağmen devam ediyor. Bu defa bir ayı, evin penceresine tırmanmış halde eve girmeye çalışırken görüldü. Ayının pencereye tırmandığını görenler gözlerine inanamadı.

Türkiye'yle birlikte dünyanın da baş belası olan canlılardan biri olan ayılar, tacizlerine devam ediyor. Aç kaldıkları için bir türlü kış uykusuna yatmadıkları söylenen ayıların, bir an önce kış uykusuna yatması için milyonlarca insan gün saymaya başladı. Bu yıl hem Türkiye hem de dünyada çok fazla insan insan-ayı karşılaşması sebebiyle korkunç anlar yaşadı. Bazıları yaralandı, bazıları evlerine ve geçim kaynaklarına zarar veren ayılar yüzünden maddi zarara uğradı. Bu sebeple artık uyumaları gerekiyor ve uyumamalarının hayra alamet olmadığı düşünülüyor. 

Türkiye'de kış uykusuna yatmaması hayra alamet olarak değerlendirilmeyen canlı dünya için de sorun. Evin penceresinde görüldü - Resim : 1

İKİNCİ KATTAKİ PENCEREYE ÇIKTI

İndepent'in haberine göre, ABD'nin Kolorado eyaletinde bir evin penceresinde görülen ayı, insanların korkusunu yeniden alevlendirdi. Aile, yabani hayvanlar sebebiyle evlerinin alt katındaki pencereler yerine üst katlarındaki pencereyi açtıklarını söyledi. Ancak bunun ayı için bir engel olmadığı görüntülerle belgelendi. 2. kata tırmanmayı başaran ayı, neyse ki evde sadece pencerelere zarar verdi. Onun dışında zarar gören olmadı. Fakat ayının dakikalarca tırmandığı pencerede durması korkuları yeniden uyandırdı ve ayıların bir an önce uyuması gerektiğini hatırlattı.