Türkiye'de korkulan oldu, herkes perişan. Bu daha ne ki. Asıl büyük felaket 18 Haziran'da olacak

Türkiye'de el nino hava olaylarının etkisi devam ediyor. El nino hava olaylarının tarım arazilerine zarar vermesinden korkuluyordu. Korkulan oldu. Ancak ülkemizde asıl büyük sorunun 18 Haziran ve sonrasındaki yağışlarla geleceği ifade ediliyor. Vatandaşların yağışlara hazır olması gerekiyor.

Türkiye'de korkulan oldu, herkes perişan. Bu daha ne ki. Asıl büyük felaket 18 Haziran'da olacak

Şu sıralar yaz aylarını yaşaması gereken Türkiye bir türlü yaz aylarına giremedi. Durum böyle olunca vatandaşlar da tedirin şekilde beklemeye devam ediyor. Ülkemizde el nino hava olaylarından dolayı tarım arazilerinin zarar görmesinden korkuluyordu. Vatandaşların korktuğu şey gerçek oldu. 

Kırıkkale'de öğlen sonrası kuvvetli yağan sağanak, köylerde hayatı olumsuz etkiledi. Keskin, Çelebi ve Karakeçili ilçelerine bağlı birçok köyde etkili olan yağış sele dönüştü, tarım arazilerinin büyük bir bölümü zarar gördü. Yüksek kesimlerden gelen sel suları bazı grup yollarını da bir süre araç trafiğine kapadı.

18 HAZİRAN VE SONRASINDA YURT GENELİNDE YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ülkemizde 18 Haziran ve sonrasında ciddi bir yağış bekleniyor. Asıl tarım arazilerinin bu yağışlar sırasında zarar görebileceğinden endişe ediliyor.