Türkiye'de neredeyse her evde haftada en az 1 kere pişiyor. Ama bu başka. Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor. Adres Rize

Türkiye'de her evde neredeyse haftada 1 kez kuru fasulye pişiyor. Rize'nin coğrafi işaret belgesi alınarak tescillenen Çayeli kuru fasulyesini bir kez yiyen ise tadından vazgeçemiyor. Yeniden yemeye geliyor.

Türkiye'de neredeyse her evde haftada en az 1 kere pişiyor. Ama bu başka. Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor. Adres Rize

Türkiye'de en çok tüketilen yemeklerin başında fasulye geliyor. Hem pratil oluşu hem uygun hem de lezzetli olması vatandaşların fasulyeye olan ilgisini artırıyor. Fakat bazı illerimizde yapılan fasulyeler bambaşka oluyor. 

4 Nisan 2017 tarihinde Çayeli usulü kuru fasulye yemeğinin tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonucu coğrafi işaret tescili alan Çayeli kuru fasulyesi, Rizelilerin olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez tadı.

Türkiye'de neredeyse her evde haftada en az 1 kere pişiyor. Ama bu başka. Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor. Adres Rize - Resim : 1

CUMHURBAŞKANLARI DA TERCİH ETTİ 

Çayeli ilçesinde babası Fatih Hüsrev’in 1958'de el arabasında köfte ekmekle başladığı serüveni sürdüren Selahaddin Hüsrev’in lokantası kuru fasulye ile ünlendi. Duvarlarındaki fotoğraflarla dikkat çeken lokantada birçok devlet görevlisinin  ve Cumhurbaşkanlarının bile yemek yediği görülüyor. 

"BAŞKA YERDE BÖYLESİ YOK" 

Çayeli’nde yapılan kuru fasulyenin tadının diğerlerinden farklı olduğunu ifade eden Remzi Gedik, “Fasulyenin tam yerindeyiz. Fasulye yemek için gelip yerinde yiyeceksiniz. Damak tadını burada alacaksınız. Lezzeti on numara ama sırrı da Selahaddin ustada. Başka yerde böylesi yok. Yiyince kanat açıp uçuyorsun. O havayı alıyorsun” ifadelerini kullandı.