Türkiye'de patlama yapması bekleniyor. Verilen mühlet doldu. Dünyadaki ölümcül türünden flaş haber

Türkiye'de zehirli mantarların 15 Mayıs'tan itibaren patlama yapması bekleniyordu. Dünyanın en zehirli mantarı olduğu bilinen Amanita phalloides ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de patlama yapması bekleniyor. Verilen mühlet doldu. Dünyadaki ölümcül türünden flaş haber

Türkiye'de mantarlar hakkında uzmanlar tarafından sık sık uyarı yapılıyordu. Türkiye'de 15 Mayıs'tan sonra gelecek yağmurlarla birlikte toprakta zehirli mantarların görülme sıklığında ciddi artış olacağı ve en tehlikelilisinin köygöçüren mantarı olduğu dile getiriliyordu. 15 Mayıs'a kadar verilen tarihin dolmasıyla birlikte herkes mantar konusunda daha dikkatli olmaya başlarken, dünyanın en ölümcül mantarı olduğu bilinen Amanita phalloides hakkında flaş gelişmeler yaşandı. 

Türkiye'de patlama yapması bekleniyor. Verilen mühlet doldu. Dünyadaki ölümcül türünden flaş haber - Resim : 1

Bilim adamları şimdi ünlü ölümcül mantar Amanita phalloides tarafından zehirlenme için bir panzehir olarak çalışabilecek bir madde tanımlamış olabilirler . Daha da iyi bir haber indosiyanin yeşili olarak adlandırılan adayın FDA onaylı olması ve tıbbi tanısal görüntüleme için bir boya olarak kullanılmasıdır.

DÜNYANIN HER YERİNDE BULUNABİLİRLER

Çin'deki Sun Yat-sen Üniversitesi'nden kimyagerler Guohui Wan ve Qiaoping Wang liderliğindeki bir araştırma ekibi , kimyasalın insan hücre hatlarında ve farelerde ana ölüm kap toksini α-amanitin'in gücünü azaltabileceğini ve α-'yı etkili bir şekilde bloke edebildiğini gösterdi. amanitine bağlı hücre ölümü.

Ölüm şapkalı mantarlar, ormanda toplayabileceğiniz herhangi bir eski mantarı öylece yememenizin nedenidir. Aslen Avrupa'ya özgü, şimdi dünyanın her yerinde bulunabilirler. Çekici ve diğer yenilebilir mantar türlerine güçlü bir benzerlik taşıyan mantarlar, genellikle yanlışlıkla toplanır ve yenir.