Türkiye'de sadece 50 tane kalmıştı. Onlardan bir tanesi Iğdır'da perişan halde bulundu. Hemen kafesin içine alındı

Türkiye'de sadece 50 tane kalmıştı. Nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan Kara Akbaba, Iğdır’da bir yaylada bakıma muhtaç halde bulundu. Hayvanlarını otlatmak için yaylaya gelen bir vatandaş tarafından bulunan akbaba, ekiplere teslim edildi.

Türkiye'de sadece 50 tane kalmıştı. Onlardan bir tanesi Iğdır'da perişan halde bulundu. Hemen kafesin içine alındı

Edinilen bilgiye göre Iğdır’da yaylada hayvan otlatan duyarlı bir vatandaş, nesli tükenme tehdidi altında olan Kara Akbaba'yı (Aegypius monachus) bakıma muhtaç halde buldu. Türkiye'de sadece 50 tane kalan canlıyı bulan vatandaş hemen Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma HAYDİ personeline haber verdi.

Türkiye'de sadece 50 tane kalmıştı. Onlardan bir tanesi Iğdır'da perişan halde bulundu. Hemen kafesin içine alındı - Resim : 1

TEKRAR DOĞAYA BIRAKILACAK

Ekipler yaylaya giderek Kara Akbaba'yı (Aegypius monachus) alarak ilk tedavisini yaptı. Kara Akbaba (Aegypius monachus) detaylı bakım ve tedavisinin yapılması için Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine gönderilmek üzere DKMP Kars ekiplerine teslim edildi. Kara Akbaba'nın bakım ve beslenmesi yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılacağı öğrenildi.