Türkiye'de sayısı artan yaratık Kastamonu'da her yeri parçalamıştı. Düzce'de de aç kalınca kocaman ineği paramparça etti

Türkiye'de son dönemde sayılarında artış olduğu bilinen ayılar korku saçmaya devam ediyor. Kastamonu'da köye inen ayıların, Düzce'de ise geçtiğimiz günlerde bir ineği parçaladığı ortaya çıktı.

Türkiye'de sayısı artan yaratık Kastamonu'da her yeri parçalamıştı. Düzce'de de aç kalınca kocaman ineği paramparça etti

Düzce'de aç kalan bir ayı, açlık nedeniyle köye inerek saldırdığı ineği telef etti. Köylüler tarafından ormanda bulunan hayvan telefon kamerasıyla görüntüye alındı.

HAYVANININ ÖNCE KAYBOLDUĞUNU SANDI 

Esençam'da G.T.’ye ait büyükbaş hayvan kayboldu. G.T kaybolan ineğini uzun süre aradı.  Köylüler ormanlık alanda yaptığı arama çalışmalarında hayvanı yerde hareketsiz halde buldu. Yapılan kontrollerde büyükbaş hayvanın ayı saldırısı sonrasında telef olduğu tespit edildi.

"VAHŞİ HAYVANLAR AÇ KALINCA SALDIRIYORLAR, BÜYÜK TEHLİKE" 

Ayı tarafından saldırıya uğrayan ineğin sahibi G.T son zamanlarda yaşanılan bu olayların büyük tehlike oluşturduğunu. Vahşi hayvanların açlık nedeniyle sık sık kendi yaşam alanlarına geldiğini bu durumunda böyle talihsiz olaylara neden olduğunu ifade etti.

Hayvan köylüler tarafından gömülürken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili inceleme başlattı. Çevrede yaşayan insanlar yapılan inceleme neticesinde olumlu bir yaptırım bekliyor.

Türkiye'de sayısı artan yaratık Kastamonu'da her yeri parçalamıştı. Düzce'de de aç kalınca kocaman ineği paramparça etti - Resim : 1