Türkiye’de tartışma konusu olmuştu! VAR sistemi hakkında kritik toplantı! O kararlara VAR müdahale edebilir

Türkiye’de tartışılan VAR sistemi hakkında yeni bir karar alınabilir. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) ile FIFA, sisteminin yetki alanın genişletilip genişletilmemesi için İngiltere’de toplantı yapacak. VAR'ın yetki alanının genişlemesi halinde video yardımcı hakemler serbest vuruş, korner ve ikinci sarı kartlara müdahale edebilecek. FIFA, VAR'la ilgili değişikliği onaylasa bile son kararı IFAB verecek.

Türkiye’de tartışma konusu olmuştu! VAR sistemi hakkında kritik toplantı! O kararlara VAR müdahale edebilir

Dünya futbolunda hakem kararlarına destek olması ve hataları en aza indirmesi için 2018 yılında resmi olarak kullanılmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, tartışılmaya ve konuşulmaya devam ediyor.

Özellikle sistemin bazı noktalarda kararlara müdahale edip etmemesi akıllarda soru işareti yaratırken bu konuda önemli bir toplantı yapılacak.

Türkiye’de tartışma konusu olmuştu! VAR sistemi hakkında kritik toplantı! O kararlara VAR müdahale edebilir - Resim : 1

İNGİLTERE'DE TOPLANTI YAPILACAK

Times gazetesinde yer alan haberde IFAB'ın bugün İngiltere'de yapılacak toplantısında VAR'la ilgili yapılabilecek değişikliklerin tartışılacağı kaydedildi.

Söz konusu habere göre FIFA tarafından kurulan VAR komisyonunun video yardımcı hakemlere daha fazla sorumluluk verilip verilmemesini tartıştığı ve konunun bugünkü toplantıda da görüşüleceği ifade edildi.

FIFA’NIN ENDİŞESİ

Öte yandan FIFA'nın, oyunun fazla durmasından dolayı endişe ettiğine dikkat çekildi.

VAR HANGİ KARARLARA MÜDAHALE EDECEK?

IFAB'ın mart ayındaki yıllık toplantısından önce herhangi bir karar alınmamasının beklenmediği aktarılırken VAR'ın yetki alanının genişlemesi halinde video yardımcı hakemlerin serbest vuruş, korner ve ikinci sarı kartlara müdahale edebilecek. FIFA, VAR'la ilgili değişikliği onaylasa bile son kararı IFAB verecek.

Türkiye’de tartışma konusu olmuştu! VAR sistemi hakkında kritik toplantı! O kararlara VAR müdahale edebilir - Resim : 2

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı ve IFAB Yönetim Kurulu Üyesi Mark Bullingham, VAR sisteminin IFAB’da tartışılacağını ifade etti. Bullingham, “Bir maçın şu andan daha fazla durmasını istemiyiz ama bunu tartışacağız” dedi.