Türkiye'de yazın ortaya çıkması bekleniyordu... Bir gece ansızız ortalıkta belirdi... Onu takip edenler de vardı

Yazın ortaya çıkması beklenen nesli tükenmekte olan tür, gece vakti Batman'ın Sason ilçesindeki bir sürücü tarafından yol kenarında fark edildi. 2 oklu kirpiyi gören vatandaş, nadir ortaya çıkan yaratıkları cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Kirpiler kısa bir süre sonra gözden kayboldu. Yetkililer, nadir bulunan hayvanları avlamanın cezası olduğunu duyurdu.

Türkiye'de yazın ortaya çıkması bekleniyordu... Bir gece ansızız ortalıkta belirdi... Onu takip edenler de vardı

Batman Sason karayolu üzerinde otomobili ile seyir halinde olan bir vatandaş yol kenarında iki adet oklu kirpiyi fark etti. Cep telefonu ile kirpikleri görüntüleyen sürücü o anları kaydetti. Peş peşe yolda yürüyen oklu kirpiler daha sonra sarp araziye saparak gözden kayboldu.

Türkiye'de yazın ortaya çıkması bekleniyordu... Bir gece ansızız ortalıkta belirdi... Onu takip edenler de vardı - Resim : 1

AVLAYANA CEZA VAR!

Çevre kirliliği, tarımsal ilaçlar ve bilinçsiz avlama sebebiyle nesli tehlike altında olan oklu kirpiyi avlayana, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca 5 bin Türk lirası ceza uygulandığı belirtildi.

Türkiye'de yazın ortaya çıkması bekleniyordu... Bir gece ansızız ortalıkta belirdi... Onu takip edenler de vardı - Resim : 2