Türkiye'de yeni dönem başladı

Türkiye, korona virüs önlemleri kapsamında bu sabah yeni tedbirlere uyandı. Toplu taşıma kullananlar için getirilen maske takma zorunluluğu otobüs, minibüs, metro, metrobüs ve deniz ulaşımında uygulanmaya başlandı.

Türkiye'de yeni dönem başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam açıkladığı yeni önlemler kapsamında toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu geldi. Başta İstanbul olmak üzere tüm illerde maskesiz toplu taşıma araçlarına binmek, pazar, market gibi yerlerde dolaşmak yasaklandı.

İstanbul'da Korona Virüsü tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Maskesi olmayan yolculara güvenlik noktasında ücretsiz maske dağıtıldı.

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Maske dağıtımına sabahın erken saatlerinden itibaren başladık. Gün boyu 100 bin maskeyi ücretsiz olarak İstanbullulara dağıtacağız. Sağlığınız için lütfen toplu taşıma araçlarında ve toplu alanlarda maske takınız" mesajı yayınladı.

Halk kurala uydu

Metro ve metrobüslerde çoğu yolcunun bu kurala uyduğu gözlenirken bazı yolcuların maske takmadığı dikkat çekti.

Maskesiz yolcular toplu taşıma araçlarına alınmazken, turnikelerde bulunan güvenlik noktalarından ücretsiz maske dağıtıldı.

Metro istasyonlarında yolculara sık sık maske takmaları ve temizliğe önem vermeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.